,
  • BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Diyanet İşleri Başkanlığı Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Berhan Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunacak
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, 22'nci Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında hutbelerin AK Parti tarafından hazırlandığı ifadesi üzerine suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şimşek'in Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiasının asılsız olduğu belirtilerek, kendisi hakkında yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.

Eski milletvekili Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığının hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde hazırlandığına dair iddiası, gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, her Cuma camilerde irad edilen hutbelerin, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler tarafından hazırlandığı belirtilen açıklamada, Şimşek’i gerçek dışı iddiasından dolayı kınadıklarını, kendisi hakkında yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

Yapılan açıklamada "Diyanet İşleri Başkanlığımızın dijital arşivinde bulunan kitaplarla ilgili, bugün bazı medya organlarında çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir. Mahremiyet, insanlar arasındaki sınırları ve dokunulmazlıklarla ilgili hakları ifade eden dini bir kavramdır. İslam dini, birbirleriyle evlenmelerine engel olmayan yetişkin kadın ve erkeğin beden mahremiyeti sınırlarına dikkat edecek şekilde davranmalarını öngörmüştür. Muhatabı rahatsız edecek ölçüdeki söz ve bakışların yasak olması da bu sınırlar arasında yer alır. Bu bağlamda "mahrem" ifadesi, İslam hukukuna ait bir terim olup, günlük dildeki kullanımıyla karıştırılmamalıdır." denildi.

"Birbirlerini yakından görebilirler anlamına gelmekte, kesinlikle sınır aşımı manası taşımamakta"

Evlilik öncesi görüşmedeki sınır hakkında yapılan açıklamada "İslam âlimleri, günlük hayatta muhatapların haklarına saygı açısından dikkat edilmesi gereken mahremiyet sınırlarının, evlenme niyeti taşıyan kadın ve erkek arasında da geçerli olduğunu belirtir. Diğer yandan Hazreti Peygamber, evlenme kararı alan bazı sahabilerden eş adaylarını görmelerini istemiştir ve buna dayanarak İslam âlimleri helal-haram sınırlarına riayet edilecek biçimde görmeyi ve görüşmeyi tavsiye etmiştir. Dolayısıyla söz konusu haberlerde geçen 'fikir verecek ölçüde mahrem yerlerine bakmak' ifadesi, günlük kullanımın aksine, birbirlerini yakından görebilirler anlamına gelmekte, kesinlikle sınır aşımı manası taşımamakta, aksine dini ölçüleri hatırlatmaktadır. Birbirini görmeden ve gönül rızası oluşmadan yapılacak bir evliliğin olumsuz sonuçları dikkate alındığında, maksat rahatlıkla anlaşılacaktır." şeklinde ifadelere yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55