,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Mevlid Gecesi mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Mevlid Gecesi mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hiç şüphesiz Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajları, Peygamberimizin insanlığa sunduğu erdemler ve onun hikmet yüklü ahlakî örnekliği, bütün insanlık için yegâne kurtuluş yoldur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik etti.

Erbaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, rahmet elçisi sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (Sallallahu Aleyhi Vesselem) dünyayı teşriflerinin yıldönümüdür. Gönüllerde asırlar boyu kök salan sonsuz sevgiyle ve ona olan sarsılmaz bağlılıkla idrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi’yi Cenab-ı Mevla tüm insanlık için hayırlara vesile kılsın.

Cihanın henüz İslam nuruyla aydınlanmadığı bir devrin karanlıklarında yönünü kaybeden insanlık, Sevgili Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyayı teşrifleriyle istikametini bulmuştur. Cehaletin hüküm sürdüğü, güçsüz olanın ezildiği bir çağda onun yol göstericiliği, hayatın akışını, ilimden, adaletten, merhametten ve iyilikten yana değiştirmiş; vahye dayanan mesajlarıyla kısa sürede sağlam bir zemin üzerine güçlü bir medeniyet inşa etmiştir.

Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Peygamberimiz Efendimiz, iyilik ve fazilette, hak ve hakikati bilmede insanlığa rehber olmuştur. Onun güzel ahlakı, yüksek şahsiyeti, akl-ı selîm sahibi her insan için en ideal örnektir.

O şefkat peygamberidir. Merhamet peygamberidir. Vefa peygamberidir. Onun tertemiz hayatı, insanlık için vefa örnekleri ile doludur. O, ahde vefa ve emanete riayete tam anlamıyla sahip olmasından dolayı inanan-inanmayan herkes tarafından “el-Emin” olarak bilinmiştir. Hayatı boyunca vefanın en güzel örneklerini sergileyen kutlu Nebi, gerek Allah’a kullukta ve nimetlere şükürde gerekse insanî tüm ilişkilerde vefayı, ahlakî bir davranış olarak hayatına yansıtmıştır.

Onun Kur’an-ı Kerim’in eşsiz ilkeleriyle şekillenen hayatı, ahlakî değerlerle kendini yeniden inşa etmek ve istikamet üzere yaşamak isteyenler için en sağlam kılavuzdur. 

Bu kılavuzdan uzak kalan insanlık bugün tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşamaktadır. Ahlakî ve hukukî değerlerin alabildiğine ötelendiği bir çağda huzur ve güven kaybolmuştur. Küresel sorunların cenderesindeki insanlık, sesini nesiller ötesine ulaştıracak çağlar üstü bir soluğun sahibi olarak Hz. Peygamber’in (s.a.s.) getirdiği değerlere muhtaçtır.

Böyle bir zamanda nereye doğru yol aldığımızı bilmek, bu yolda önümüze çıkan engelleri tanımak ve zorlukların üstesinden gelecek güç ve cesareti kazanmak, ancak Kur’an-ı Kerim’in eşsiz rehberliği ve Hz. Peygamber’in emsalsiz örnekliği ile mümkün olacaktır. Hiç şüphesiz Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajları, Peygamberimizin insanlığa sunduğu erdemler ve onun hikmet yüklü ahlakî örnekliği, bütün insanlık için yegâne kurtuluş yoldur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm ve yoklukla mücadele eden kardeşlerimiz olmak üzere, milletimizin ve İslam âleminin Mevlid gecesini tebrik ediyor, velâdet-i Nebî’nin insanlığın muhtaç olduğu barış, huzur ve kardeşlik iklimine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55