,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a, sosyal medya kullanıcılarından büyük destek

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a, sosyal medya kullanıcılarından büyük destek
Cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” sözleri üzerine hakkında, İnsan Hakları Derneğince suç duyurusunda bulunulan Erbaş’a sosyal medya kullanıcılarından da büyük destek geldi.

 

Cinsel sapkınlığa sahip çıkan İHD’nin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusuna her kesimden tepkiler çığ gibi büyürken, Erbaş’a her kesimden destekler gelmeye devam ediyor.

Bir destek de sosyal medya kullanıcılarından geldi. Sosyal medyada açılan #AliErbasYanlızDeğildir Hashtag’ına binlerce kişi Tweett atarak destek verdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, “İnanılır gibi değil. Diyanet İşleri Başkanımızın fıtrata, ahlaka, insanlığa ve tüm değerlere aykırı sapkın ve sapık davranışları eleştirmesini kimi barolar, ‘dogmatik tavır’ diye damgalamış. Ne bekliyordunuz? Diyanet İşleri Başkanı kavimlerin helak sebebi olarak bilinen çirkinlikleri övecek miydi? Hakkikati haykırmaya devam…Alla Teala, Lut Aleyhisselam’ın misafirlerine saldıran şehvetlerinin esiri olmuş kavmi için şöyle buyurmuştu, ‘Yemin olsun ki onlar serhoş (sersem) halleriyle saçmalayıp duruyorlar.”

Sait Şahin, “Dini bir kurumun başında olan ve alim olan bir insan dine ve dini hükümlere göre konuşur. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, zina ve cinsel sapkınlık konusunda doğru olanı yapmış ve söylenmesi gerekeni söylemiştir.”

Dr. Halef Yılmaz, “Bu açıklamayla batının bozuk zihniyetli öncü gücü gibi 7-8 nesil önceki kendi büyüklerine de hakaret eden milletin değerlerini aşağılayan ve zihin altı sapkınlıklarını ortaya koyan bu güruha karşı sessiz kalınmamalıdır.”

Özkan Yaman, “Lut Aleyhisselam dedi ki, ‘Size yetecek gücüm olsaydı veya sağlam bir yere sığınabilseydim.’ İffetin, izzettin, ila-yı kelimetullahın şehamet-i İslamiyenin ve şeriat-ı garranın hafife alınması, bu iniltili niyazı duyacak takat bile bırakmaz. Va heybeta!”

Dr. Aydın Gök, “Allah'ın (Cella Cellaluhu) haram saydığı bir sapkınlığı sadece siz değil, bütün dünya baro ve baronları bir araya gelse helal ve meşru kılmaz.”

Avukat Mehmet Karadağ, “Asıl nefret söylemi; inanç ve fıtratı hiçe sayıp aşağılayan bir avuç şarlatanın hadsiz söylemleridir.”

Mehmet Zülküf Yel, “Zina haramdır. Eşcinsellik sapkınlıktır”

İHH, “Biz en temel meselenin aile olduğunu biliyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ı destekliyoruz. İslâm'ın haram kıldığında kötülük ve zarar, helal kıldığında temizlik ve fayda vardır.”

Süleyman Atmaca, “Zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş söylemeyecekte kim söyleyecek?” Bu ülkeyi yönetenlerden; toplum yapımızı dinamitleyen bu tür sözleşmelere imza atmak yerine, kendi toplum yapımıza uyan düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz.”

Serdar Arseven, “Diyanet İşleri Başkanı muhterem Ali Erbaş, Allah’ın hükümleri doğrultusunda tespitlerde bulunduğu için hedef alınıyor!”

Halim Yılmaz, “Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş'ın hutbede söylediği bu sözlerin altına imzamı atıyorum. Eşcinsellik haramdır, zina haramdır. Bunu haykırarak diyemeyen Müslüman ziyandadır!”

Yılmaz Tunç, “Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr.Ali Erbaş hocamıza yönelik linç girişimi, onun şahsında İslam dinine yöneliktir. Hocamızın Kur’an’daki ayetleri açıklamasından rahatsız olup zıvanadan çıkanlar bilsinler ki Ali Erbaş yalnız değildir.”

Türkiye Gençlik Vakfı, “TÜGVA olarak Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş’ın yaptığı bu açıklamayı destekliyoruz. Arkasındayız!”

Zeki Bahçe, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eşcincellik sapıklıktır dediği için dava açmışlar. Ne demesini bekliyordunuz? Sizin sapkınlıklarınıza fetva vermesini mi? Ali Erbaş’ın yanındayız. Sapkın zihniyetin karşısındayız.”

Ali Özkaya, “DİB Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş; Allah’ın emrini, İslam’ın hükmünü söylemiştir. Biz de Sayın başkan gibi düşünüyoruz. Bizim için Allah’ın ne dediği önemlidir.”

Ebubekir Sofuoğlu, “DİB Başkanı, TR'deki en yüksek resmi dini mercidir ve hutbeler ayet ve hadislere dayanır. Kur’an’ın, hutbenin, caminin mahkûm edilme cüretine karşı lütfen tepkisiz kalmayın. Hutbelerimize de karışmaya başladılar. Sayın Ali Erbaş'ın sonuna kadar arkasındayız.”

Medya Adamı, “Diyanet İşleri Başkanımız ahlaksızlığı hedef aldığı için hedef alınmış. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde okuduğu şu cümlelerin tamamına ben de imzamı atıyorum. Allah Ali Erbaş hocamızdan razı olsun.” diye destekte bulundular.

 (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55