,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Müslüman gençler olarak yaşadığınız toplumda örnek olun

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Müslüman gençler olarak yaşadığınız toplumda örnek olun
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Japonya’da verdiği “Gelecek Nesle Öncülük Edecek Genç Müslümanlara Mesajlar” konulu konferansta Müslüman gençlere seslenerek, “Yaşadığınız her toplumda hal, hareket, tutum ve tavırlarınızla örnek olun.” dedi.

Japonya programı kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yerli ve yabancı katılımcılara “Gelecek Nesle Öncülük Edecek Genç Müslümanlara Mesajlar” konulu konferans verdi.

Tokyo Camii Kültür Merkezi Ertuğrul Konferans Salonu’ndaki etkinlik, Tokyo Camii Çocuk Sınıfı ilahi dinletisi ile başladı.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gençlik çağının insan hayatının özel bir dönemi olduğunu belirterek, “Genç insan heyecanlıdır, enerjiktir, idealisttir. Gençlik, milletler için en büyük zenginlik ve imkândır. Milletleri geleceğe taşıyacak heyecan ancak gençlerde vardır. Genç aynı zamanda Allah katında özel bir değere sahiptir. Kıyamet günü dehşetli bir zamanda Peygamber Efendimizin yanında ve güvende olacak 7 grup insandan birisi de, Allah’a kulluk yaparken mutlu olan gençler olacaktır.” dedi.

“Müslüman olduğumuz için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır”

Erbaş, Müslüman olmanın yeryüzünde bir insana nasip olacak en büyük nimet olduğuna vurgu yaparak, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; “Bugün dininizi kemale erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Ve size din olarak İslam’ı seçtim.” buyuruyor. Müslüman olduğumuz için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ve yine İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen Kur’an-ı Kerim’in mensuplarıyız ve son Nebi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ümmetiyiz elhamdülillah.” diye konuştu.

“İslam’a ve insanlığa hizmet etmeniz birer ibadettir”

“Karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek İslam’a ve insanlığa hizmet etme gayesi uğrunda yaptığınız çalışmalar birer ibadettir.” diyen Başkan Erbaş, Müslüman düşünce ve ahlak boyutlarını, “İlki, Allaha yani Yaratana itaat ve teslimiyet, ikincisi de yaratılana şefkatli ve merhametli olmak” olarak niteledi.

Erbaş, gençlerin, Allah katında özel bir değere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Müslüman gençlik, Japonya toplumunda birer köprüdür. Bu köprünün ayaklarının sağlam ve dayanıklı olması gerekir ki gerçek anlamda bir işlev görsün. İşte camiler bu köprünün sağlam bir zemine oturmasını sağlayan mekanlardır.” ifadelerini kullandı.

Muhatap aldığı genç nesle hitaben Erbaş, “Japonya’daki Müslüman gençlik, sizler buradaki toplumun geleceğisiniz. Çok iyi eğitim alarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor, yaşadığınız topluma Müslüman gençler olarak faydalı hizmetler yapma imkanınız olacak.” şeklinde konuştu.

"Gençler olarak En basit davranışlarınızda bile edep, nezaket ve zerafetten ayrılmayın”

Erbaş, Müslüman gençlere seslenerek, “Yaşadığınız her toplumda hal, hareket, tutum ve tavırlarınızla örnek olun” tavsiyesinde bulunarak, sözlerine şöyle devam etti:

“En basit davranışlarınızda bile edep, nezaket ve zerafetten ayrılmayın, bütün imkanlarınızla iyiliklerin çoğalması, kötülüklerin azalması için gayret edin. Tıpkı pergel gibi, bir ayağı kendi inanç köklerine bağlı, emin adımlarla yürüyünüz.”

Genç nesle dua ettiğini belirten Başkan Erbaş, “İnsan için ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır ve Allah-u Teala bu karşılığı mutlaka verecektir.” açıklamalarında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55