,
  • BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an’sız karanlıklardan aydınlığa çıkmak mümkün değil

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an’sız karanlıklardan aydınlığa çıkmak mümkün değil
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Trabzon’da Arsin İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Arsin ilçesinde bulunan Çaykaralı Hacı Hasan Efendi Külliyesi’nde düzenlenen ‘Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursu İcazet Merasimi’nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Hafızlık merasimi, en hayırlı merasimdir. Hafızlar, Kur’an’ı hıfzettiler, hocaları da Kur’an’ı öğrettiler. Öğrenenler de, öğretenler de burada. En hayırlı, en mutlu günümüzde hep birlikte beraberiz.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’e ve sünnete sarılmanın önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, İbn-i Sina, Akşemsettin Hazretleri, Molla Fenari ve Molla Gürani gibi alimlerin önce hafız olduklarını kaydederek, “Trabzon’a hafızlar diyarı, Kur’an sevdalıları, alimler diyarı diyoruz. Trabzon, şehzadeler şehri olarak o dönemde medreseleri ile meşhur olan bir şehrimizdi. Bu medreselerde yetişen alimler önce hafızlıklarını tamamlar, ondan sonra ilmi çalışmalara başlarlardı.” diye konuştu.

“Kur’an’ı şüphesiz biz indirdik. Şüphesiz onun koruyucusu, muhafızı da biziz.” ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş, “Allah Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’i hafızlar vesilesiyle koruyor. Sizler, Kur’an’ın koruyucularısınız. Kim Kur’an’ı muhafaza ederse, kim Kur’an hafızı olursa, Kur’an da onu korur. Hafızlarımız Kur’an’ı koruyacak, Kur’an-ı Kerim de hafızlarımızı koruyacak.” açıklamalarında bulundu.

Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in dünyayı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini belirterek, “Kur’an’sız karanlıklardan aydınlığa çıkmak mümkün değil. İslam Şairi Mehmet Akif Ersoy şöyle söylüyor; ‘Beşerin derdine derman olur ancak Kur’an. Onsuz artık canavardan da beterdir insan.’ Kur’an’ın aydınlığına ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Hafızların öğretmenleri ile anne ve babalarını tebrik eden Erbaş, “İyi evlat yetiştiren anne ve babaların amelleri hiç kapanmıyor. Ne mutlu onlara. Rabbim hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 72 öğrencinin icazetlerini verdi.(İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55