,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İdlib'de TDV’nin faaliyetlerini inceledi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İdlib'de TDV’nin faaliyetlerini inceledi
​Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Suriye’nin İdlib kentinde yapmış olduğu insani yardım ve eğitim çalışmalarını inceledi.

TDV’nin İdlib’de yürüttüğü faaliyetleri yerinde inceleyen Erbaş, “Yetimlere, mazlumlara sahip çıkmak, onların duasını almak çok önemli nafile ibadetlerden birisidir. Ülkemiz dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurların yanında olmaya çalışıyor.” dedi

TDV İdlib Koordinasyon Ofisini ziyaret eden Erbaş, Babülhava bölgesinde yetkililerden insani yardım ile eğitim çalışmaları, yetim kampları, gıda ve ekmek yardımları gibi birçok konuda bilgi aldı.

Erbaş, daha sonra Dâna bölgesinde bulunan ve TDV’ye ait İbadurrahman Yetim Anaokulu ile İbadurrahman İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.

İbadurrahman Yetim Anaokulu ziyaretinde Erbaş’ı anaokulunun öğrencileri şarkılarla karşıladı. Erbaş, burada öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterileri izledi ve çocuklara oyuncaklar hediye etti. Daha sonra imam hatip lisesine geçen Erbaş, sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti, öğretmenlerden yapılan derslerle ilgili bilgi aldı ve öğrenciler ile öğretmenlere başarılar diledi.

İyilik Mağazası ve Kültür Merkezi

Dâna bölgesinde bulunan ve ihtiyaç sahiplerine birinci el kıyafetlerin dağıtıldığı TDV’nin İyilik Mağazası’na geçen Erbaş, yetkilerden bilgi aldı. Mağazada kıyafet almak için bulunan Suriyelilerle sohbet etti. Başkan Erbaş daha sonra bölgenin tek kütüphanesini de bünyesinde bulunduran, içerisinde dil ve meslek edindirme kursları da bulunan TDV Kültür Merkezi’ne geçti. Burada yetkililerden kütüphane ve yapılan kurslarla ilgili bilgi alan Erbaş, merkezde Türkçe, İngilizce ve mesleki eğitim alan gençlerle sohbet etti.

"İyilik Evleri"

Erbaş, daha sonra Hizri bölgesinde inşası devam eden ‘İyilik Evleri’nde incelemelerde bulundu, yetkililerden briket evler hakkında bilgi aldı. Buradan Deyr Hasan bölgesinde bulunan ve TDV’nin kamplarda kalan çocuklara ilkokul ile ortaokul hizmeti verdiği Ammar bin Yasir İlköğretim okuluna geçen Erbaş, derslere girerek sınıflardaki öğrencilerle sohbet etti, onlara başarılar diledi.

Yetim Kampları

92 anne ile 295 yetimin yaşadığı Zemzem Yetim Kampı’nı da ziyaret eden Erbaş’ı, yetim çocuklar sevgi gösterileriyle karşıladı. Erbaş, yetim çocukların hazırladıkları gösterileri izledi ve ardından onlara oyuncak hediye etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erbaş, daha sonra 111 anne ve 335 yetimin yaşadığı İman Yetim Kampı’na geçti. Erbaş, bu kampta da yetimlerin sevgi gösterileri ve yoğun ilgisiyle karşılandı. Yetimlerle tek tek ilgilenen ve hediyeler dağıtan Başkan Erbaş, İdlib ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55