,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Geleceğin inşası için Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacımız var

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Geleceğin inşası için Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacımız var
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam coğrafyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirterek, “Geçmişte olduğu gibi geleceğin inşası için de Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacımız var” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’da Türkiye 8. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Güzel Okuma Yarışması Açılış Töreni’ne katıldı.

Konya Sultan Selim Camii Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1990 yılından beri Türkiye’de ve İslam coğrafyasında Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasının yaygınlaşması amacıyla “Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları” düzenlediğini kaydetti.

“Kur’an-ı Kerim, Allah’ın yeryüzüne bir ikramıdır”

Kur’an-ı Kerim’in insanlar için önemine değinen Erbaş, şunları söyledi:

“Kur’an-ı Kerim insana varoluş gayesini öğreten bir hakikat menbaı, tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını gösteren bir hidayet rehberidir. Kur’an, hakkı batıldan, doğruyu yanlıştan, güzeli çirkinden, iyiyi kötüden ayıran ilahi bir ölçüdür. Kur'an'ı Kerim, Müminlere ahlakı, edebi, adaleti, merhameti, ahde vefayı, hayırda yarışmayı, insanı insan yapan değerleri öğreten Allah’ın eşsiz kelamıdır. Kur’an-ı Kerim, Allah’ın yeryüzüne bir ikramıdır.”

Erbaş, Kur’an-ı Kerim’i okumanın, dinlemenin, anlamaya ve yaşamaya çalışmanın ibadet olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim, bizi kendimize ve Rabbimize yaklaştıran, kötülüklere ve günahlara karşı koruyan, dünyamızı mamur eden, ahiret duyarlılığımızı tesis eden bir hayat kitabıdır. Kur’an-ı Kerim’i sadece edebi bir metin gibi bakamayız. Onu sadece güzel bir sesle okunması gereken Kitap olarak da göremeyiz. Zira O, sözümüzden özümüze, düşüncemizden duygu ve davranışlarımıza kadar hayatımızın her alanına yön vermesi gereken mübarek bir kitaptır.” diye konuştu.

“Herkes Kur’an’dan inancı, niyeti, ona bakışı ve hizmeti ölçüsünde istifade eder.” diyen Başkan Erbaş, “Biz Kur’an’a ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz o nisbette artar. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek, O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.” dedi.

“Geleceğin inşası için Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacımız var”

Erbaş, son üç-dört asırdır İslam coğrafyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini ve geçmişte olduğu gibi geleceğin inşası için de Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir zamanlar Kur’an’ın ve medeniyetimizin dünyaya ışık saçan şehirlerinden bugün ateşler ve feryatlar yükselmektedir. Gönül coğrafyamızda şiddet, terör, nefret, ırkçılık körüklenmekte, topraklar işgal edilmekte, insanlar korkuya ve ümitsizliğe mahkum edilmektedir. Esasen sadece İslam coğrafyasında değil, dünyanın birçok yerinde krizler yaşanmakta, maddi ve manevi huzursuzluklar gittikçe artmakta, aile, akrabalık, komşuluk, dostluk gibi en güçlü bağlar zayıflamaktadır.”

“Halkımıza Kur’an ve İslam’ı en doğru bilgi ile anlatmanın gayretindeyiz”

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın en temel vazifelerinden birisi de milletimize Kur’an’ı ve İslam’ı en doğru bilgi ile anlatmaktır” diyen Erbaş, “Görsel ve yazılı medya vasıtalarımızla, camilerimizin minber ve mihraplarıyla halkımızı en doğru bilgi ile buluşturmanın gayreti içindeyiz. Bugün milletimizin, inancımızla ilgili meselelerde Başkanlığımızı takip etmesi, onun bilgi ve görüşlerine itibar etmesi bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bize gösterdikleri bu teveccühten dolayı aziz milletimize şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55