,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camilerimiz çocuklarımızın okuludur

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camilerimiz çocuklarımızın okuludur
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Camilerimiz çocuklarımızın okuludur. İstiyoruz ki yaz kurslarımızda bütün camilerimiz, Kur'an kurslarımız dolsun taşsın." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde restorasyonu tamamlanan tarihi Ahmet Çelebi Camii'nin açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Mekanların en hayırlısı camilerdir." hadis-i şerifini anımsatan Başkan Erbaş, "Bu mahallenin süsü olan Ahmet Çelebi Camii'nin tamiratından sonra yeniden açılışında bulunmak da hayırlı bir faaliyettir. Cenab-ı Hak ilk yapandan son tamirini yapana kadar emeği geçen herkesten razı olsun." dedi.

"Camiyi sadece namaz kılmak için açılıp kapanan yerler olmaktan çıkarmamız lazım"

Erbaş, caminin duvarlarının imarının tamamlandığını, şimdi içinin mamur edilmesi gerektiğini belirterek, "Mahalleli, genç, yetişkin, çocuk olarak hep birlikte bu camiyi imar etmemiz lazım. Her cami bir okuldur. Camiyi sadece namaz kılmak için açılıp kapanan yerler olmaktan çıkarmamız lazım." diye konuştu.

"Camilerimiz çocuklarımızın okuludur"

İlim öğrenmenin yaşı olmadığını dile getiren Erbaş, "Birkaç hafta sonra Yaz Kur'an kurslarımız açılacak inşallah. Camilerimiz çocuklarımızın okuludur. İstiyoruz ki yaz kurslarımızda bütün camilerimiz, Kur'an kurslarımız dolsun taşsın." ifadelerini kullandı.

"Kurslarımızda çocuklarımıza değerler eğitimini öğretiyoruz"

Velilerden çocuklarını 4-6 yaş Kur'an kurslarına göndermelerini isteyen Erbaş, "Kur'an kurslarımızda 4, 5, 6 yaşındaki çocuklarımıza küçükleri sevmeyi, büyüklere saygı göstermeyi, anne babayı, Rabbimizi, Peygamberimizi, Kur'an'ı, komşularımızı sevmeyi, bunları öğretiyoruz. Bunlara biz değerler eğitimi diyoruz." şeklinde konuştu.

4-6 yaş Kur'an kurslarında görev alan hocaların pedagojik formasyonlarının olduğuna dikkati çeken Erbaş, hocahanımların çocuklara annelik, ablalık şefkatiyle yaklaştığını söyledi.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş ve beraberindeki protokol üyeleri kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55