,
  • BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camide Ermeni mezaliminin boyutlarını gördük

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Camide Ermeni mezaliminin boyutlarını gördük
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ermeni mezaliminin boyutlarını gördük. Bir caminin mihrabını kurşunlamaya varıncaya kadar büyük bir zülüm işlediklerini gördük. Evlerin yerinde hiçbir şey kalmamış, taşlarını bile talan etmişler.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan ziyaretinin üçüncü gününde de temaslarına devam etti. Başkan Erbaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Bakü Lisesi’ni ziyaret etti.

Başkan Erbaş, basın mensuplarının üç günlük Azerbaycan ziyaretine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

“Caminin mihrabını kurşunlamışlar”

Şuşa’yı ve Ağdam kentlerini ziyaret ettiğini ve Ermenistan’ın işgali döneminde camilere kadar saldırdıklarını belirten Başkan Erbaş, “Şuşa’daki camileri ziyaret ettik. Camileri, şehitlerimizin ve askerlerimizin Şuşa’yı kurtarmak, Karabağ’ı kurtarmak için vermiş olduğu mücadelenin mekanlarını ziyaret ettik. Onlar için Kur’an okuduk, dua ettik. Azerbaycan toplumu için, devlet başkanı ve Türkiye için dualarda bulunduk. Dün Ağdam şehrini ziyaret ettik ve orada Ermeni mezaliminin boyutlarını gördük. Bir caminin mihrabını kurşunlamaya varıncaya kadar büyük bir zülüm işlediklerini gördük. Evlerin yerinde hiçbir şey kalmamış, taşlarını bile talan etmişler.” diye konuştu.

“Ağdam’a cami yapmaya hazırız”

Başkan Erbaş, Azerbaycan’a ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek “Ağdam şehri yeniden kurulacak. Çünkü taş üstünde taş kalmamış. Büyük bir şehir yok olmuş. Bu şehrin kuruluşunda tabi en önemli unsurlardan birisi de cami ve mescitlerdir. Ezan sesleri ile inşallah o bölgelerin buluşması gerekiyor. Bizim üzerimize düşen neyse onu yapmaya hazırız. Camilerin tamiri noktasında, hatta yeni bir cami yapılması noktasında da biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Türkiye olarak bunun hazırlığını yapacağız. İnşallah bu niyetimiz Cenabı Hakk’ın yardımıyla neticeye ulaşır, ezan sesleriyle o beldeler tekrar buluşmuş olur.” şeklinde ifade etti.

“Mezun ettiğimiz öğrenciler Azerbaycan’a katkı sağlıyorlar”

Bakü Türkiye Diyanet Vakfı Lisesi’nin 20 yıldır öğrencilerinin çok önemli yerlerde, üniversite eğitimlerini tamamladıklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Azerbaycan’a hizmet ediyorlar, katkı sağlıyorlar. Azerbaycan’ın maddi ve manevi gelişmesine katkı sağlıyorlar. Biz, Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu lisemizin başarılarının devamını istiyoruz. İnşallah daha da güzel, nitelikli öğrenciler yetiştirmek için neler yapabiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. İnşallah, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, dostluğu çeşitli alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da hep devam edecektir.” diye konuştu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55