,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre'de Hz. Nuh Peygamber'in Kabrini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre'de Hz. Nuh Peygamber'in Kabrini ziyaret etti
Şırnak'a gerçekleştirdiği ziyarette Cizre'de Hz. Nuh Peygamber ve İsmail Ebul-İz El Cezeri'nin kabrini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Silopi ilçesinde cami ve Kur'an kursu açılışına katıldı.

 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindeki heyeti, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç ve Cizre Müftüsü Süleyman Baran tarafından Hz. Nuh Nebi Camisi avlusunda karşılandı. Kuran Kursu öğrencilerinin çiçeklerle karşıladığı Erbaş, çocuklarla yakından ilgilendi hem de çocuklara değişik hediyeler verdi.

Erbaş ve Beraberindeki heyet Nuh Nebi Camisini gezip incelemelerde bulunduktan sonra cami avlusundaki Hz. Nuh Peygamber türbesini ve Sibernetik alanın kurucusu kabul edilen, fizikçi, robot ve bilim insanı "İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El-Cezeri'nin" kabrini ziyaret edip dua okudu.

video

"Hz. Nuh'u anma merasiminde dünyaya vereceğimiz mesaj birlik ve beraberlik mesajı olacaktır"

Burada kısa bir konuşma yapan Erbaş, Peygamberlerin yolundan gitmenin ne kadar önemli olduğu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre'de Hz. Nuh Peygamber'in Kabrini ziyaret etti

Hz. Nuh'un yanı makamında "İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El-Cezeri'nin" kabri başında olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bundan sonra Cudi Festivali ismi ile Hazreti Nuh'u Aleyhisselam anma programını yapacak olmanın heyecanını taşıyorum. Bugünden itibaren de akşama kadar bu programlar devam edecek. Bu vesileyle ben Sayın valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum çünkü Hazreti Nuh Peygamber Aleyhisselam bizim için ikinci âdemdir. Dirilişin öncüsüdür. Yeniden dirilişin, yeniden insanlığın meydana gelişinin öncüsüdür. Biz bütün gençlerimize Hz. Nuh gibi dirayetli, Hz. Nuh gibi doğruda ısrar etmeyi, her zaman dürüstlüğün peşinden koşmayı bütün insanlığı aydınlatacak ve onun getirmiş olduğu o ilkeleri Allah Resulü efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem Kur'an-ı Kerim ile bütün insanlığa ulaştırdığı bu ilkeleri bütün insanlığın, bütün gençlerin ilkeleri olmasını her zaman teklif ediyoruz, telkin ediyoruz bunun mücadelesini veriyoruz. Bu vesile ile Şırnak'ta Cudi Dağı'nda yapacağımız Hz. Nuh'u anma merasiminde dünyaya vereceğimiz mesaj birlik ve beraberlik mesajı olacaktır. Peygamberlerin yolundan gitmenin ne kadar önemli olduğu mesajını vermek olacaktır. Cenaba hak bu programda bizim merasimlerimizi hayırlı ve hayırlara vesile eylesin." ifadelerini kullandı.

"Cudi demek yeniden diriliş ve doğuş demek, medeniyetlerin dirilişi demek"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre'de Hz. Nuh Peygamber'in Kabrini ziyaret etti

Cudi Festivalini Cizre Ziyareti ile birlikte başlattıklarını ifade eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Cudi deyince tabi Hz. Nuh Peygamber aklımıza geliyor. Bugün de biz Hazreti Nuh Peygamberimiz'in kabrini ziyaret ettik ve bu kabir ziyareti ile birlikte akabinde Silopi İlçemizdeki Birlik Camisinde Cuma Namazımızı kılacağız." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre'de Hz. Nuh Peygamber'in Kabrini ziyaret etti

Bilgin, "Cudi demek yeniden diriliş ve doğuş demek, medeniyetlerin dirilişi demek. Tabi ki Cudi ateşin yıllardır yandığı Hz. Nuh tufanından bu yana yanmaya devam edebilen bir ateştir. Bu akşamda inşallah festival ateşimizi yakacağız. İlk etapta yapılan festivali bu yıl daha da büyüterek devam ettiriyoruz. Cudi ateşi aslında zalimlere karşı, zalimlerin helak olmasını ve yok oluşunu simgeleyen bir ateş. Bugün de biz zalimlerin yok oluşunu simgeleyen ateşi akşam yakmış bulunacağız. Burada da onu simgeleyen bizler için ve insanlık için çok önemli olan Hz. Nuh Peygamber ve "İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El-Cezeri'nin" türbesini ziyaret ederek bu festivali başlatmış bulunuyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre'de Hz. Nuh Peygamber'in Kabrini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve beraberindeki heyet, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Birlik köyünde Birlik Cami ve Hazreti Ömer Yatılı Kuran Kursu açılışı gerçekleştirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55