,
  • BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Batman’da Beraat Kandili programına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Batman’da Beraat Kandili programına katıldı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Batman’da Mehmet Emin Terece Camii’nde Beraat Kandili münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

Programda; Kur’an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif okundu, Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler seslendirdi.

ali-erbas-berat-kandili.jpg

Programda mübarek üç ayların önemine değinen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mübarek gün ve geceler müminler için tüm insanlık için bir vesiledir. Elhamdülillah üç ayları en güzel şekilde değerlendirerek Rabbimizin rızasını kazanmak için gayret ediyoruz. Üç ayların başlangıcında Receb ayının ilk cuma gecesi Regaip Gecesi’ni idrak ettik. Sonra Miraç Gecesi’ni yaşadık. Şu anda da Şaban ayının 15’şinci gecesinde Beraat Gecesi idrak ediyoruz. Hep birlikte diliyoruz ki; bu berat gecesinde tövbelerimiz, dualarımız ve yakarışlarımız Rabbimizin rızasına ulaşması içindir.  Öyle güzel niyetler de bulunalım ki; Allah Resulü Efendimiz ‘Ameller niyetlere göredir’ Hadis-i Şerifinde ki o muazzam manayı kalbimizden, gönlümüzden, yüreğimizden öyle güzel duygularla geçirelim ki, Rabbimiz amellerimizi kabul eylesin.” ifadelerini kulandı.

Erbaş “Şaban ayından sonra Ramazan ayı geliyor ve Ramazan ayında bir ay boyunca orucumuzla, teravihimizle, sahurlarımızla, iftarlarımızla, Kur’an-ı Kerim hatimlerimiz, hayırlarımızınız, zekâtımızla öyle güzel değerlendirmek nasip olur. Beratımız bu şekilde gerçekleşmiş olsun ki; bu mübarek gün ve geceler bizim vesileyi necatımız olsun.  Kurtuluşa erenler için Rabbimizin bizden istediği hususlara kulak vermemiz gerekiyor. Bu mübarek gün ve gecelerde bir nefis eğitimine kendimizi tabii tutmamız gerekiyor.” diye konuştu.

ali-erbas-berat-kandili-003.jpg

Konuşmasına dua ile devam eden Erbaş, “Rabbim; bizi, neslimizi, gençliğimizi, sıratı müstakimden uzak eylemesin. ‘Rabbinin razı olduğu kişiler’ ne demek biliyor musunuz? O’nun emirlerine riayet etmek, yasaklarından uzak durmak demektir. Ya Rab! Sen bana namaz kıl dedin namazını kılıyorum. Oruç tut dedin orucumu tutuyorum. Kötülüklerden uzak dur dedin, duruyorum. Yalan söyleme dedin yalan söylemiyorum. Haram yeme dedin. İçki içme, kumar oynama, zina yapma, haksızlık yapma, rüşvet alma, dedikodu yapma, gıybet yapma dedin başımın üstünde ya rabbi emirlerini yerine getiriyorum. Rabbimizden razı olmak budur.” dedi. (İLKHA)

mehmet-emin-terece-camii-berat-kandili.jpg

berat-kandili.jpg

ali-erbas-berat-kandili-001.jpg

berat-kandili-001.jpg

ali-erbas-berat-kandili-002.jpg

berat-kandili-002.jpg

berat-kandili-003.jpg

berat-kandili-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55