,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

DİVA SEN: "Çocuklarımız kurslarda sadece Kur’an öğrenmekle kalmayacak"

DİVA SEN: "Çocuklarımız kurslarda sadece Kur’an öğrenmekle kalmayacak"
DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever, anne ve babanın evladına bırakacağı en iyi mirasın güzel terbiye ve güzel ahlak olduğuna vurgu yaparak ailelere çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

​DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever, Kur'an kurslarında çocukların sadece Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekle kalmayacaklarını; aynı zamanda Allah'ı ve Peygamberlerini tanıyacaklarını, temel dini bilgileri ve güzel ahlakı öğreneceklerini belirtti.

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları, 17 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Milyonlarca öğrencinin uzun süren bir okul maratonunun ardından karnelerini alıp büyük bir heyecan yaşadıklarını belirten Doğrusever, çocukları, açılacak olan yaz Kur'an kurslarına beklediklerini belirtti.

Doğrusever, "Yaz Kur’an kurslarımızda öncelikle Kur’an-ı Kerim, siyer, temel dini bilgiler, ahlak ve çeşitli sosyal aktivitelerin olacağı bir program düzenledik. İnşallah kursumuza gelecek olan kardeşlerimiz sadece Kur’an-ı Kerim öğrenmekle kalmayacaklar. Aynı zamanda temel dini bilgileri, namaz kılmayı, güzel ahlakı, arkadaş ve büyüklerine karşı nasıl davranacaklarını, çevrelerine karşı sorumluluklarını Allah ve Peygamberlerini tanıyacaklar. Bununla birlikte çok güzel bir vakit geçirerek kurslarını bu şekilde tamamlayacaklardır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı Kur’an kurslarına gönderelim; hem dünyaları hem de ahiretleri kurtulsun"

Doğrusever, "Çocuklarımızın büyük bir bölümü maalesef elimizden kayıp gitti ve bu çocuklar maalesef yasadışı örgütlerin eline düştü. Tabi burada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Sadece cami hocaları ve anne babalara değil, toplumun tamamına büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bizler bu gün çocuklarımızı kendi evlerinde olmalarını istiyor ve dağa çıkarılmalarını istemiyorsak bu çocukların tek kurtuluşu öncelikle dinimiz olan İslam’ı kendilerine sevdirmek, tek önderimiz olan Hazreti Muhammed’e ve bize gönderilen Kur’an-ı Kerim’e tabi olmalarını sağlamaktır. Bizler eğer bu yaz tatilinde çocuklarımızı her ne kadar dershanelere gönderip onların geleceği adına bir şeylerin inşası için çaba sarf ediyorsak en azından ahiretlerini kurtaracak bir çabanın da içerisine girmemiz gerekiyor. Bunun için çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarına gönderelim ve hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurtaralım. En azından bu şekilde yaparsak farklı örgütlerin eline de düşmemiş olurlar." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55