,
  • BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Dışişleri Bakanlığı Irak'a yönelik seyahat uyarısını genişletti

Dışişleri Bakanlığı Irak'a yönelik seyahat uyarısını genişletti
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak'a yönelik seyahat uyarısının Dohuk, Erbil ve Süleymaniye'yi de içerecek şekilde genişletildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'a yönelik seyahat uyarısını Dohuk, Erbil ve Süleymaniye'yi de içerecek şekilde genişletti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak'a yönelik seyahat uyarısının Dohuk, Erbil ve Süleymaniye'yi de içerecek şekilde genişletildiği belirtildi.

Irak'a seyahat edecek olan veya halihazırda Irak'ta bulunan Türkiye vatandaşlarına yönelik son uyarının 18 Ekim 2016 tarihinde yapıldığının hatırlatıldığı açıklamada, "IKBY'nin düzenlediği referandumun belirsizliklere, güvenlik sorunlarına ve çatışmalara yol açması tehlikesinin bulunduğu" kaydedildi.

Açıklamada, "Referandumun neden olacağı istikrarsızlığı istismar edecek bazı radikal grupların ve terör örgütlerinin ülkemizin IKBY dahil Irak'taki çıkarlarını hedef almaları muhtemeldir. Bu itibarla, Irak'ın IKBY dışındaki vilayetleri için yapılan yukarıda kayıtlı seyahat uyarısının IKBY kontrolündeki Dohuk, Erbil ve Süleymaniye’yi de içerecek şekilde genişletilmesi uygun görülmüştür." denildi.

Söz konusu vilayetlerde bulunan firmaların ve Türkiye vatandaşlarının, her koşulda müteyakkız bulunmaları gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, "Bu vilayetlerde bulunan firmalarımızın ve vatandaşlarımızın, her koşulda müteyakkız bulunmaları, kalabalık mekanlardan kaçınmaları, güvenlik tedbirlerini güçlendirmeleri, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Erbil Başkonsolosluğumuz ile temasta olmaları, kesinlikle zorunlu olmadığı sürece bu vilayetlere ve bunlar arasında seyahatlerini sınırlandırmaları, bu vilayetlerde kalışı zorunlu olmayanların ise mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Mevcut koşullarda halihazırda Irak'ın tüm vilayetlerinde bulunan vatandaşlarımızın güvenlik durumunun daha da bozulması ihtimalini dikkate alarak en ihtiyatlı ve emniyetli hareket tarzını benimsemeleri önerilmektedir. Bu durum bu vilayetlere seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımız için de geçerlidir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55