,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.151
  • Dolar 32.3314
  • Euro 35.1904
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

“Direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir”

“Direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir”
15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Unutulmamalıdır ki tekbirler eşliğinde gelen direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir.” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla Doğruhaber'e özel demeç veren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Unutulmamalıdır ki tekbirler eşliğinde gelen direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir.” dedi. Sağlam, ancak bugün darbeye karşı direniş gösterenlerin değil, tanklara alkış tutanların seslerinin daha yüksek çıkıyor olmasının manidar olduğunu ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren resmi hesaplardan hem kendi tabanlarına hem de vatandaşlara yönelik çağrıda bulunarak halkı meydanlara dökmüşlerdi. Genel Başkanlarından yardımcılarına kadar meydanlara çıkan HÜDA PAR’ın o gün yaptıkları halkın da takdirini kazanmıştı. Yıldönümünde 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gazetemize konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Unutulmamalıdır ki tekbirler eşliğinde gelen direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir.” dedi.

MÜSLÜMAN HALKIMIZIN GÖSTERDIĞİ DİRENİŞ UNUTULMAMALIDIR

Sağlam, “15 Temmuz darbe girişimi elbetteki halka karşı kalkışmanın adıydı. 15 Temmuz darbe girişimi halkın iradesine başkaldırıydı. Son dönemlerin en kıymetli direnişiyle karşılaşan darbe girişiminin ülkeye, insanlarımıza kaybettireceği çok şey olacaktı. Ancak Allah’a şükür darbecilerin arzuları kursaklarında kaldı ve tekbirler eşliğinde gelen direnişle ülke büyük bir felaketten kurtulmuş oldu. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle duyarlı insanlarımızın, inançlarından aldıkları güçle meşum kalkışmaya karşı çıkışı manevi bir görev addeden Müslüman halkımızın gösterdikleri direniş unutulmamalıdır. Unutulmamalıdır ki tekbirler eşliğinde gelen direnişin kahramanı bu halktır ve onun manevi değerleridir. Bu, halkın ve onun manevi değerlerinin üstünlüğüydü. Darbeyi önleyenlerin unutulmaması ve onların bu ülkenin gerçek hayırhahları oldukları gözardı edilmemesi gerekir. Ancak bugün darbeye karşı direniş gösterenlerin değil, tanklara alkış tutanların sesleri daha yüksek çıkıyor olması manidardır.

DİRENİŞİN PAROLASI, ALLAH’U EKBER’Dİ. BUNU GÖRMEZDEN GELMEK, DİRENİŞİ ÇALDIRMAKTIR

“Püskürtülen darbe sonrası darbeye karşı duranların hala birçok alanda mağduriyet yaşamaları kabul edilemez.” diye konuşan Sağlam son olarak şunları söyledi; “Darbeciler için getirilen mülakat ve güvenlik soruşturmalarının darbe karşıtlarını mağdur etmeye devam ediyor olması, trajikomik bir husus olarak hala orta yerde duruyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gelen direnişin parolası, şifresi “Allah’u Ekber”di. Bunu görmezden gelmek, direnişi çaldırmaktır. 15 Temmuz yıl dönümü dolayısıyla, o gün inançları uğruna şehid olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim, İslam ülkelerini zalim ve hainlerin tasallutundan muhafaza eylesin!”

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55