,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Din Görevlileri Değerlendirme toplantısı yapıldı

Din Görevlileri Değerlendirme toplantısı yapıldı
Batman İl Müftülüğü'nün düzenlediği “Din Görevlileri Değerlendirme Toplantısına” katılan Vali Ahmet Deniz, İslam coğrafyasında yaşanan zulüm, kan ve gözyaşının durdurulması için herkes üzerine düşmen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra İl Müftüsü Turgut Erhan, Müftülük görevlileri ve Batman'da görev yapan din görevlileri katıldı.
din-gorevlileri-degerlendirme-toplantisi.jpg 
Din görevlilerinin yürüttükleri çalışmaların ele alınıp değerlendirildiği toplantıda, İl Müftüsü Turgut Erhan ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar.
 
Toplantıda din görevlilerine hitap eden Vali Deniz, İslam coğrafyasında yaşanan zulüm, kan ve gözyaşının durdurulması için herkes üzerine düşmen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, Bizim medeniyetimizde güzellik, kardeşlik, adalet ve merhamet var, sizlere düşen bunu anlatmak ve yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.
din-gorevlileri-degerlendirme-toplantisi-001.jpg 
Zalimliğe ve zulme karşı dimdik ayakta duran onurlu bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirten Vali Deniz, “Son iki yüzyıldır, gönül coğrafyamızda kan,  gözyaşı zulüm ve sıkıntı var. İslam coğrafyası bunu hak etmiyor. İslam medeniyetinde güzellik, kardeşlik ve huzur var. Bu coğrafyada biz sadece kendi inanç ve kültürümüzü korumadık, aynı zamanda başka dinlere ve inançlara mensup halkların da inanç, kültür ve özgürlüklerin teminatı olduk. Bu güzellikleri; hareketlerimizle, davranışlarımız ve düşüncemizle uygulamamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Bölgemizde yaşanan sıkıntılara değinen Vali Deniz, "Dış güçlerin emellerine hizmet eden hain PKK terör örgütü ile 30 yıldır mücadele ediyoruz. Maalesef bölücü terör örgütü gençlerimizin beyinlerini yıkayarak, vatanına ve bayrağına ihanet eden insanlar haline getirdi. Bölücü terör örgütüne ve onun destekçilerine asla ve asla pirim vermeyeceğiz. Devşirilen çocukların ölüleri geliyor. Burada annelerin yürekleri yanıyor. Ama birileri de bundan faydalanarak, siyaset yapıyor. Bölge halkımız dinine ve devletine bağlıdır. Ancak birçok kişi dinsiz imansız bölücü örgütün ahlak düşmanı fikirleri benimsediğinden habersizdir. Din görevlisi arkadaşlarımızın bunu haykırması lazım. Özellikle Bölücü Terör Örgütü ile mücadelede din görevlilerimize önemli görevler düşmektedir. Köylerimizde, mezralarımızda o zihniyete mensup insanlara yeter artık diyelim, korkmadan, çekinmeden bunu haykırmalıyız." dedi.

din-gorevlileri-degerlendirme-toplantisi-002.jpg

Vali Deniz devamla, "Bu millete zülüm yapan zalim bölücü terör örgütünü gelin hep beraber bu coğrafyadan silelim. Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle Alevi’siyle ve Sünni’siyle bin yıldır burada kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Terörle mücadelede yürekli duruş ve vatanperverlik çok önemlidir. 15 Temmuz’da hep beraber gördük. Bu hainlerin arkasında kimlerin olduğunu herkes biliyor. 15 Temmuz’un ilk saatlerinden itibaren FETO/PDY terör örgütüne karşı büyük bir azim ve cesaret gösteren Batmanlı hemşerilerim, aynı duyarlılığı Bölücü Terör örgütüne karşı da göstereceklerine inancım tamdır.” şeklinde konuştu.
 
İl Müftüsü Erhan program sonunda Vali Deniz 15 Temmuz direnişini anlatan resmi hediye etti.

din-gorevlileri-degerlendirme-toplantisi-003.jpg
 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55