,
  • BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

DİKA’dan turizm atağı

DİKA’dan turizm atağı
Batman Valiliği’nin öncülüğünde Batman Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı (TÜRSAB GBYK) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında turizmde potansiyel sahibi tur operatörlerine yönelik “Batman Tanıtım Programı” düzenlendi.

Bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına önemli katkı sunması beklenen iş birliği protokolünü Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız imzaladı.

Protokol kapsamında Batman’ın bölgesel olarak turizm hedeflerinin tanıtılması ve sahip olunan yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla iç ve dış turizmde potansiyel sahibi 100’ü aşkın tur operatörü ve tur rehberinin katılım sağladığı “Batman Tanıtım Programı” gerçekleştirildi.

Batman'ın turizmini canlandıracak olan program kapsamında, seyahat acentelerinin Bölge’ye tur programları düzenlemeleri sağlanacak.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansın bölgenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak gibi bir amacı olduğunu belirtti. İç turizm dinamiklerini harekete geçirmek için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altındağ, “Batman Tanıtım Programında önemli bir heyeti ağırlıyoruz. Bu heyetin ziyaretinden sonra Bölgemize gelen turlar artmaya başlayacaktır. Batman'da bu organizasyondan aldığımız olumlu sonuçlarla ulusal ve uluslararası alanda tur operatörleriyle, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta aynı uygulamayı yapmayı hedefliyoruz. Amacımız özellikle turizmi bölgede üst safhaya getirmek. Biz bu değerleri, tarihi ve doğal güzellikleri en güzel bir şekilde pazarlayarak Bölge’nin kalkınmasına ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Ajans olarak, Batman'ın ve bölgemizin hak ettiği turist sayısına ulaşması için iç ve dış piyasada tanıtımını sağlayacağız.” dedi.

Programa, TÜRSAB başta olmak üzere Turist Rehberleri Birliği (TÜREB), ünlü turizm şirketlerinin yetkilileri ve TÜRSAB nezdinde faaliyet gösteren Kültür Komitesi’ne mensup davetliler katıldı.

Üç günlük gezi programı kapsamında davetlilere Hasankeyf antik kentinde bulunan kale, ağlayan mağara, vadi, Beşiri ilçesi Ayrancı Köyü'nde bulunan Mor Kiryakus Manastırı, Gercüş ilçesi Arıca Köyü'nde bulunan Mor Yakup Süryani Kilisesi, Gre Miro Höyüğü, Batman Çayı üzerinde bulunan Malabadi Köprüsü gösterildi. Ayrıca Batman'a özgü yöresel lezzetlerin sunulduğu kahvaltı ve yemeklerin yanı sıra Hasankeyf Seyir Tepesinde yapılan sıra gecesi düzenlendi.

Batman turizminin gelişmesi için gerçekleştirilen bu etkinliğin önümüzdeki dönemde TRC3 Bölgesi’ndeki Mardin, Siirt ve Şırnak illeri için de yapılması öngörüldüğü bildirildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55