,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2474.969
  • Dolar 32.4692
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

DİKA'dan Şırnak'a 7 milyon TL'lik destek

DİKA'dan Şırnak'a 7 milyon TL'lik destek
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak Belediyesi ile yaklaşık 5 milyon TL'lik meydan ve dikey bahçe Projesi, İdil Belediyesi ile de yapılacak yürüme ve aydınlık yolu için de yaklaşık 2 buçuk milyon TL'lik iş birliği protokolü imzalandı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak ve İdil Belediyeleri arasında yaklaşık 7 buçuk milyon TL'lik 3 projenin hayata geçirilmesi için iş birliği protokolü imzalandı.

DİKA Genel Merkez binasında düzenlenen imza törenine DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Şırnak Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ile İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli katıldı.

"2 projenin maliyeti 5 milyon TL'yi geçiyor"

İmza töreni öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Şırnak merkeze 2 tane önemli proje verdiklerini belirterek, "Şırnak Merkezde inşallah bir meydan tanımlaması yapacağız. Özellikle o meydanın yeri de çok özel pozitif bir yer. Bakanların misafir edilebileceği halkın orada rahat gidip geleceği çok amaçlı bir alan kenti kent yapan meydanlarıdır. İnşallah bu proje Şırnak'a katkı sağlayacak. Yine benzer bir çalışma bir dikey bahçemiz var. Başkanımızın çok güzel bir projesini destekleyeceğiz. Dikey Bahçe Mardin'de de benzer bir projesi var ama bu çok anlamlı farklı bir yerde. Kente girdiğinizde ilk sizi karşılayacak güzellik orası. Bunlar bir bütünlük arz ediyor. Bir proje diğer bir projeyi beraberinde getiriyor. Bu iki projenin totali 5 milyonu geçiyor. İnşallah hayırlısıyla en yakın zamanda oraya açılışa gideriz." dedi.

"Şırnak'ta proje almayan ilçemiz yok"

İdil'de de modernize edecekleri yol hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi: "Özellikle İdil'de geçiş yollarında çok aktif alanlar var. Bir yolu modernize ediyoruz. Bütünlük sağlanması için vatandaşların yabancının ve sirkülasyonun çok yoğun olduğu bir merkezi çok farklı bir şekilde düzenleyeceğiz inşallah. Albenisi olan bir kent girişi olacak inşallah. Kentin için farkındalık arz edecek oraya da yaklaşık eş finansmanla beraber 2 milyonun üzerinde destek vereceğiz. Şırnak'ta proje almayan ilçemiz yok bütün ilçeler bu projelerden faydalandı. Başta Şırnak'ımıza olmak üzere İdil'imize, Silopi'mize Cizre'mizdeki projeleri bittikten sonrada yerinde inceleriz."

"Çukur ve barikat olaylarında en çok Şırnak etkilendi"

Şırnak'ın 2 yıl önce yaşanan çukur ve barikat olaylarında en çok etkilenen il olduğunu belirten Şırnak Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ise şunları söyledi:

"Bir an önce bu olumsuz tabloyu bertaraf edebilmek için Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin destekleriyle çok hızlı ve dönüşüm hamlesi Şırnak'ta hayata geçirildi. Şırnak Şu an tamamen yeniden diriliyor. Yüzde 60-65'e yakın yıkılan bir kent vardı ama şu an da çok ciddi bir değişim ve dönüşüm var. Bir yandan şehrin altyapısı içme suyu, kanalizasyon ve yeni doğal gaz hattı çekimiyle beraber alt yapıyı yeniden dizayn ederken, diğer taraftan vatandaşlarımızın yıkılan evlerini hızlı bir şekilde verilmesi için yoğun bir çalışma atmosferi içerisinde devam ediyoruz. Tabi bu yatırımlar yapılırken Dicle Kalkınma Ajansımızın da gerçekten Şırnak merkezde ve ilçelerde çok önemli katkıları oldu. Özellikle bu konuda Yılmaz Bey'e bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bir Şırnaklı gibi sürekli Şırnak'a gelip oradaki projelere katkı sunma anlamında bize çok ciddi destekler verdi. Şırnak'a gösterdiği pozitif ayrımcılıkla 2 yeni ve güzel projeyi hem DİKA için hem Şırnak belediyesi için prestij olacak her iki projeyi de inşallah bugün sözleşmeyi imzalayıp hayata geçireceğiz. DİKA ile beraber Parkın içerisinde bir meydan oluşturuyoruz inşallah. Bunları da inşallah çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirip Şırnaklı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

İdil'de hayata geçirilecek güzel bir proje için burada geldiklerini söyleyen İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli de "İdil'in aydınlık yolu projesini yapacağız. Bu projemiz şehrimizin ana arteri olan bir caddemizde güzel bir yürüme alanı yapacağız ve güzel bir estetik aydınlatma yapacağız. Bununla beraber şehrimizin ana caddesi olarak adlandırdığımız bu caddesine hep birlikte bir değer oluşturacağız, bir güzellik katacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza töreni geçildi ve ardından Şırnak ve İdil'de hayata geçirilecek projelerin tanıtımı sine vizyon eşliğinde yapıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55