,
  • BIST 9583.53
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

DİKA’dan İlk Kömür Ocağı Teşviki

DİKA’dan İlk Kömür Ocağı Teşviki
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) faaliyet gösterdiği dört ilden biri olan Şırnak’ta yerel potansiyeli harekete geçirmek için faaliyetlerine devam ediyor.

DİKA bir süredir kömür ocaklarını genel incelemeye alarak, yatırımcıların mevcut durumlarını ve sorunlarını takip edip sorunlarına çözüm yolları aradığı belirtilerek, "Bu kapsamda yerel potansiyeli harekete geçirmek için faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Ajans’ın Şırnak Yatırım Destek Ofisi tarafından firma yetkililerine destekler, süreçler ve Ajansın bu konuda sarf edeceği girişimler hususunda bilgilendirme yapılması sonrası yetkililerin girişim talebi alınmış ve çalışmalara başlanmıştı. Şırnak’ta faaliyet gösteren kömür ocağı işleten firma yetkilileri ile görüşüp ocaklara ziyarette bulunan Ajans Ofisi, üretim kapasitesinin artırılması için firmaya gerekli desteği vererek ile ilk teşvik başvurusunu kazandırdı." denildi.

Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada DİKA’nın faaliyet gösterdiği dört ilde ve otuz ilçede yerel potansiyelin harekete geçirilmesi için çalışmalar yaptığını, faaliyetler geliştirdiğini söyledi. Bunlardan birinin de Şırnak’taki ilk kömür ocağı teşviki olduğunu belirten Genel Sekreter Altındağ, “Bu başvuru ile birlikte Şırnak’ta örnek teşkil edecek bir kapasite artırım yatırımı gerçekleştirilecektir. Beş milyonluk yeni yatırımın yaklaşık 100 olan çalışan sayısını üç kat artırarak 300 kişiye çıkaracak olması işsizliğin yüksek olduğu Bölgemiz için istihdam konusunda can suyu olacaktır” dedi.

Şırnak’ta örnek olacak bu ilk girişim sonucunda firmanın yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkarması hedeflendiğini belirten ALtındağ, "Mevcut çalışan sayısının iki katından daha fazla olan yaklaşık 200 kişilik ilave ile firmanın tek bir ocakta 300’e yakın bir istihdam alanı olması öngörülmektedir. Kapasite artırım başvurusu, şehre yaklaşık 5 Milyon TL’lik yeni yatırımın da habercisidir. Şırnak’ın üretim miktarını artırıp ihracat potansiyeline güç katması beklenilen yatırımın, ilin bölge ve ülke genelinde yerel potansiyeli ile tanınmasını da sağlayacaktır." ifadelerini kulllandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55