,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

DİKA’dan bilgilendirme toplantısı

DİKA’dan bilgilendirme toplantısı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde gençlik, eğitim ve spor alanlarında proje üretme potansiyeli olan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lara yönelik toplantı düzenledi.

Ulusal Ajans ile Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ajans Bölgesi’nde Erasmus + Programları" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Beklenilenin çok üzerinde katılımcının rağbet gösterdiği toplantıya 240 kişi katıldı. Bilgilendirme; Ulusal Ajans Uzmanları Abdullah Şahin ve Başak Çikot tarafından yapıldı. Gençlik, eğitim ve spor alanlarında proje üretebilecek potansiyeli ve kapasitesi olan tüm resmî kurumlar ile sivil toplum kuruluşları Erasmus+ programına başvuru yapabilmektedir.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, yaptığı konuşmada, Erasmus+ programının bölgeden katılacak olan gençlerin hayatlarına olumlu anlamda katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Altındağ, "Ajans olarak bölgemizdeki ilgili kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının bu program hakkında en iyi şekilde bilgilendirilmesini kendimize görev edinmiş bulunmaktayız. Bölgemizde özellikle mesleki ve teknik okulların öğretmen ve öğrencilerinin Erasmus+ programı kapsamında proje üretmesini Bölgemizde genç istihdam niteliğinin artırılması noktasında önemsemekteyiz. Bunun artırılması Ajansımızın en önemli öncelikleri arasında yer almaktadır." dedi.

Erasmus Programı 2014 yılı itibariyle uygulanmaya başlayan; eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler içeren bir programdır. Erasmus+ 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde içerisinde okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik destekler ile birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği uygulanmaktadır.

Erasmus programı kapsamında 2014-2018 yılları arasında Ajans Bölgesinden toplam 842 adet proje hazırlanmış bunlardan 110’u destek almaya hak kazandı. Bugüne kadar Bölgeden 5 Milyon 317 Bin Euro tutarındaki mali destekten toplam 2821 kişi faydalandı. DİKA olarak teknik desteğin kurumlara sağlanması ile birlikte yüzde 13’lük bu düşük oran artırılabilecektir. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55