,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

"Diğer partilerden farkımız dürüst ve ilkeli siyasete imza atmamız"

"Diğer partilerden farkımız dürüst ve ilkeli siyasete imza atmamız"
Ağrı'nın Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçelerinde ilçe başkanlıklarının açılışını gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Doyar, diğer partilerden farklarının dürüst ve ilkeli siyasete imza atmaları olduğunu söyledi.

HÜDA PAR'ın, Ağrı'nın Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçelerinde ilçe başkanlıklarının açılışı yapıldı. Açılışlarda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, HÜDA PAR’ın diğer partilerden farkının dürüst ve ilkeli siyasete imza atması olduğunu söyledi.

Açılış programlarının ilki Taşlıçay ilçesinde oldu. Taşlıçay İlçe Başkanlığı açılışında kısa bir konuşma yapan Doyar, seçim çalışmaları kapsamında hikmeti elden bırakmadan, rekabette ölçüyü kaybetmeden seçmenlere ulaşılması gerektiğini belirtti.

Taşlıçay ilçesinde insanları bir rekabet havası içerisinde gördüğünü dile getiren Doyar, "Taşlıçay'da ilk defa seçime gireceğiz. Buranın demografik yapısı nedeni ile akrabalık bağlarının daha canlı olması hesabıyla olsa belki partiler iç içe girmiş. Tabi bizim yerimizi almamız lazım. İlk defa seçime giriyoruz ama hikmeti elden bırakmadan, diğerleri gibi rekabette ölçümüzü kaybetmeden, elimizden geldiği kadarıyla bu seçim havasında, varlığımızı burada hissettirmek, onun haricinde buradaki insanlara partimizi tanıtmak, amacımızı, gayretlerimizi onlara söylemek, kendimizi bu şekilde ifade edip, tanınmayı sağlamaya çalışmamız gerekir. Taşlıçay'dan umutluyuz.” ifadelerini kullandı.

“Hak yolda insanlarımıza katkı sunacağız”

Yapılan açılışın ardından Doyar ve beraberindekiler, kalabalık bir konvoy ile Doğubayazıt ilçesine geçtiler. Uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezini dolaşan heyet, daha sonra ilçe başkanlığına geçtiler.

Burada da ilçe başkanlığının açılışını gerçekleştiren Doyar, hak yolda insanlığa katkı sunacaklarını belirtti.

Doyar “Allah'tan, ilçe başkanlığımızı hayırlara vesile kılmasını diliyorum. Allah’ın (celle celaluhu) rızası doğrultusunda yol çıktık. İnşallah açtığımız her yer, bu kutlu yolda bir adım olur bize. Doğubayazıt’ımızda da hür neferler olarak, elimizden geldiği kadarıyla inşallah hak yolda insanlarımıza katkılar sunacağız.” dedi.

“İnsanların oylarını emanet olarak görmüyoruz”

Kendilerini diğer partilerden ayıran 3 temel özelliklerinin olduğunu belirten Doyar, “Bunlardan bir tanesi şudur ki, biz İslam’ı esas alıyoruz. İslam’ı ölçü alıyoruz. Biz bununla aslında çok büyük bir yük alıyoruz. Ama aynı zamanda bununla diğer partilerle aramıza çok büyük ve ciddi bir fark koyuyoruz. İslam’ı ölçü almak demek, Allah ve Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in haram kıldığı hiçbir şeyi biz kendi üzerimize almıyoruz. Programımıza yerleştiremiyor, bunlarla meşgul olamıyoruz. Hırsız, rüşvetçi olamıyoruz, adam kayıramıyoruz; haksızlık yapamıyoruz, insanların oylarını emanet olarak görmüyor, kendi keyfimize göre kullanmıyoruz. Kısacası İslam’ın haram kıldığı hiçbir şeyle meşgul olamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Siyasi partiler birbirine düşman değil, rakiptirler"

HÜDA PAR’ın diğer partilerden farkının dürüst ve ilkeli siyasete imza atması olduğuna işaret eden Doyar, "Biz dürüst ve ilkeli siyaseti esas alıyoruz. Bununla şunu kastediyoruz; bu memleketin sorunları bütün siyasi partilerin ortak sorunlarıdır. O zaman siyasi partiler birbirine düşman değil, rakip partilerdir. Bugün rakip partiler bir araya gelebilmeli, memleketin sorunları onların ortak sorunları olduğuna göre, birbirleriyle bunu konuşmaları, karşılıklı görüş alışverişinde bulunma olgunluğuna ulaşabilmelidirler. Birbirleriyle çatışma yerine, doğruları toplu olarak kabul etmeli ve burada yardımlaşabilmelidirler. Yanlışlarda direnmemeli. Yanlış yaptı diye tümden onu reddetmeme veya doğru yaptı diye yanlışlarını görmeme lüksüne sahip olmalıdırlar. O zaman hangi parti rakibimiz olursa olsun fark etmiyor. Eğer doğru yaparsa biz onların doğrularını alkışlar; ama yanlış yaptığı zaman da karşısında dururuz." diye konuştu.

"Biz adaletin sözde değil, özde olmasını, herkes için olmasını istiyoruz"

Hikmeti elden bırakılmayacaklarını dile getiren Doyar, “Fakat çatışmacı değil, uzlaşmacı ve yapıcı bir dil ve üslup ile bunu yapmaya çalışıyoruz. Hikmeti elden bırakmayız. Dolayısıyla biz böyle bir muhalefet anlayışı sürdürme çabasındayız. Üçüncü bir farkımız da gerçek adaleti esas almamızdır. Biz adaletin sözde değil, özde olmasını, herkes için olmasını istiyoruz. Sadece tarafgirlik, adamı olan, dayısı olan değil; herkese mutlaka eşitlik yapılması gerekiyor. Her işte mutlaka adaletin tecelli etmesi gerekir diye düşünüyoruz ve bunun da mutlaka devlet idarecilerinin eliyle yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer devlet yetkilileri adil olmaz, adaletin tecellisi için çalışmaz, kendilerini birinci derecede sorumlu görmezlerse o zaman adalet tecelli etmez." şeklinde konuştu.

Açılışın ardından milletvekili adaylarının tanıtım programının düzenleyeceği salona geçildi. Salonda iftar yemeği verildi.

İftar yemeğinin ardından Sinan Arvas'ın sunuculuğunu yaptığı program, Münir Kaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Doyar’ın milletvekili adaylarının tanıtımını yapmasıyla program son buldu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55