,
  • BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Dicle Üniversitesinde “Sağlık Yönetimi Günleri” paneli

Dicle Üniversitesinde “Sağlık Yönetimi Günleri” paneli
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ve Genç Yöneticiler Kulübü ortaklaşa “1. Sağlık Yönetimi Günleri, Sağlık Müdürlüğü Liderlik Deneyimleri Paneli” düzenledi.

Dicle Üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesi sağlık yönetimi bölümü ve Genç Yöneticiler Kulübü, ortaklaşa “1. Sağlık Yönetimi Günleri, Sağlık Müdürlüğü Liderlik Deneyimleri Paneli” düzenledi.

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ve Genç Yöneticiler Kulübü ortaklaşa “1. Sağlık Yönetimi Günleri, Sağlık Müdürlüğü Liderlik Deneyimleri Paneli” düzenledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Panele; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter V., akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Dr. Mehmet Emin Kurt, “Sağlık sektöründe yaşanan hızlı ve sürekli değişimler, sağlık kurumları yönetiminin dinamik bir yapıya bürünmesi, zorunluluğu beraberinde getirmekte ve kurum yöneticilerinin de bu hızlı değişime ayak uydurabilecek bilgi ve beceri birikimlerine sahip olması gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır.” dedi.

İl Sağlık Müdür Yrd.  Dr. Hakan Karaş, Yönetimde Kriz yönetimine değindi. İl Sağlık İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Belen ise Sağlık hizmetlerinde Mali Hizmetler ve Yönetim konuları üzerinde durdu.

Dekan Yardımcısı İl Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Moderatörlüğünde gerçekleşen panelde İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, Yöneticilikte giyim kuşam ve hal tavır konusunu anlattı. “Giyim, sözsüz bir iletişim şeklidir. Giyim; cinsiyet mevsim, yaş, ekonomik durum, fiziksel durum, vücut yapısı, sosyal çevre ve modadan etkilenir.” İfadelerini kullandı.

Panelde konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise iyi bir sağlık yönetiminin yapılabilmesi için sağlık yönetimi bölümlerinin kurulduğunu hatırlattı.

Rektör Gül,  Bir sağlık kurumunu çok iyi yönetebilmek için çok iyi doktorlar yetiştirmeniz yetmiyor, çok iyi hemşire yetiştirmeniz yetmiyor bunun yanında bu konuyu bilen iyi işletmecilerin iktisatçıların da olması gerekiyor. Bu bölümler bunun için kurulmuştur ve bizim Üniversitemiz de bu bölümün varlığı beni mutlu ediyor.”ifadelerini kullandı.

Panel sonunda öğrencilerden gelen soruların cevaplayan panelistlere daha sonra  Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi tarafından teşekkür belgesi verildi. Panel toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55