,
  • BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Dicle Kalkınma Ajansı’ndan Marmara Atağı

Dicle Kalkınma Ajansı’ndan Marmara Atağı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) yatırımcı buluşmaları etkinlikleri kapsamında Kocaeli ve İstanbul’da Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantıları düzenledi.

DİKA ülke genelinde düzenlediği toplantılara Kocaeli ve İstanbul’u da ekleyerek Marmara Bölgesi’nde etkinlik alanını ve potansiyelini arttırmak için çeşitli faaliyet ve ziyaretlerde bulundu. Yatırımcı Buluşmaları Etkinlikleri kapsamında bu hafta da Kocaeli ve İstanbul’da yaptığı toplantılarla adını duyuran Dicle Kalkınma Ajansı, bilinirliğini artırmanın yanı sıra TRC3 Bölgesi (Mardin-Batman-Siirt-Şırnak) için büyük yatırımların gelmesine aracılık etmeye çalışıyor. Kocaeli ve İstanbul gibi ülkemizin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinde etkili, kilit isimlerle görüşen Ajans Yönetimi Bölge’nin geleceği için önemli adımlar attı.

Toplantıların ana konusunu oluşturan Cazibe Merkezleri Programının bilgilendirme toplantıları önemli sayıda katılımcının ilgisiyle karşılaşırken, etkinliklerde oluşturulan yeni proje fikirleri ve işbirliği düşünceleri Bölge’nin nabzını canlandırmada umut vermeye devam ediyor. Cazibe Merkezleri Programını Bölge’nin kalkınmasında etkili bir siyaset stratejisi olarak gören Ajans, bu programın içeriğini ve teşvikleri yatırımcılara anlatma gayretiyle çok sayıda Bölge kökenli yatırımcıyla buluşup kendilerini Bölge’ye yatırım yapmaya davet etti. Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Cazibe Merkezleri Programına verdikleri öneme vurgu yaparak ‘‘Biz bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı ve Bölgemizi ekonomik açıdan kalkındırmayı amaçlayan bir devlet kurumuyuz. Cazibe Merkezleri Programıyla Bölgemize ilk defa pozitif ayrımcılık yapıldığını memnuniyetle söyleyebilirim. Şahsım olarak bu programı son yüzyılda Bölge’ye olan en ciddi ekonomik politika olarak görüyorum. Bu amaçla başta Mardin olmak üzere, sorumluluğumuz altında bulunan Bölge’nin yatırımcı için güvenli ve cazip olduğunu da bir kez daha hatırlatmak ve vurgulamak isterim’’ dedi.

Soru ve cevap kısmının yer aldığı bilgilendirme toplantılarında yatırımcıların konuya olan ilgisi dikkat çekerken, uzun süren diyaloglarda sermayedarların tekrar Bölge’ye dönme isteği göze çarptı. Bu durum ise düzenlenen programın katılımcılar açısından ne kadar önemsendiğinin ve etkinliğin faydasının bir göstergesi oldu.

Dicle Kalkınma Ajansı Yönetimi ve ekibi, bu etkinliklere destek veren kurum, kuruluşların temsilcilerine, toplantıya iştirak eden katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55