,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

DİB Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Evlerimizin bir bölümünü mescide çevirmeliyiz"

DİB Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Evlerimizin bir bölümünü mescide çevirmeliyiz"
​Mübarek Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen Beraat Gecesi bu akşam idrak edilecek. Coronavirus salgını nedeniyle camilerin kapalı olmasından dolayı, halk Beraat Gecesi'ni camilerde değil, evlerinde yapacakları ibadetlerle ihya edecek.

Beraat Gecesi'nin anlam ve önemini İLKHA'ya değerlendiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Beraat Gecesi'nin Ramazan ayının son habercisi ve Ramazan'ı müjdelemesi bakımından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

"En büyük misafir olan Ramazan ayının son habercisi Beraat Gecesidir"

İşliyen, "Bildiğiniz gibi mübarek günlerin içerisindeyiz. Her geçen gün, bizi daha çok Ramazan ayına yaklaştırıyor. Mübarek geceler silsilesi Regaip ile başladı, Miraç ile devam etti ve bugün evimize, şehrimize ve gönlümüze gelecek en büyük misafir olan Ramazan ayının son habercisi Beraat Gecesidir. Beraat Gecesi, Ramazan'ı müjdelemesi bakımından çok önemlidir. Hazreti Peygamber, (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Şaban ayının 15'inci gecesi olunca Cenabı Hakk'ın çok sayıda kulunu ateşten azat ettiğini, beraat ettirdiğini ifade ediyorlar. Devam eden tavsiyelerinde, Şaban ayının 15'nci gecesi olunca (bu gece) geceyi ibadet, zikir, dua, namaz ve tefekkür ile değerlendirin. Gündüz de imkânı olanların oruç tutması buyruluyor. Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Cenab-ı Hak rahmeti ile dünya semasına tecelli edip 'yok mu bağışlanma dileyen bağışlayayım, yok mu rızık isteyen rızık vereyim, yok mu bir derde duçar olan ona afiyet vereyim' diye fecir doğuncaya kadar nida edeceğini haber veriyor. Dolayısıyla bu gece ramazandan önceki son mübarek gece ve ilahi rahmetin, mağfiretin taştığı en güzel gecelerden bir tanesidir." dedi.

video

"Bu sıkıntılı günleri de fırsata çevirme imkânına da sahibiz"

Sıkıntılı dönemlerde evlerimizi mescide çevirmemiz gerektiğini ifade eden İşliyen, "Sıkıntılı dönemlerde Cenabı Hak Teâlâ Hazretleri, Musa Aleyhisselam ile Harun Aleyhisselam'a evlerini mescid edinmeleri emrini veriyor. Musa Aleyhisselam'ın şahsında verilen bu emre icabet etmenin zamanıdır. Camilerimizin saflarının dolacağı, camilerimizde duaların semaya yükseleceği ve coşku ile ibadet edilecek günleri büyük bir özlemle bekliyoruz. Bir daha camilerimizin bize açılması ve Beytullah'ta tekrar tavafın başlaması için dua etmekle beraber, bu sıkıntılı günleri de fırsata çevirme imkânına da sahibiz. Evlerimizin bir bölümünü mescide çevirmeliyiz." şeklinde belirtti.

"Bu günler aynı zamanda istiğfar günleridir"

Beraat Gecesi'nin evlerde ihya edileceğinden vatandaşlara tavsiyelerde bulunan İşliyen, "Evde mutlaka namazlarımızı cemaatle kılmalıyız. Sadece beraber namaz kılmakla yetinmemeli tüm ibadetleri beraber yapmalıyız. Beraber Kur'an-ı Kerim'den bölümler okumalıyız. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sözlerinden ya da hayatlarından parçalar okumalıyız. Akşamları yemek yedikten sonra çay sohbetlerimizi Allah-u Teâlâ Hazretlerinin ve Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ismiyle şenlendirmeliyiz. Bu günler aynı zamanda istiğfar günleridir. Biz yaşamış olduğumuz şartların da etkisiyle belki gönüllerimiz, ellerimiz, gözlerimiz ve bedenimiz günahlarla kirlenmiş olabilir. Bu günahlardan arınmanın yolu tövbe, istiğfar etmek ve Rabbimizin rahmet ve mağfiretine müracaat etmektir. Bu gece de yapmamız gereken daha çok istiğfar ile meşgul olmaktır. Bundan sonra hayatımızın kalan kısmının, geçen kısmından Rabbimizin rızasına daha layık olabilmesi için çaba göstermektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55