,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

DİB Erbaş: “Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır”

DİB Erbaş: “Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır”
Gaziantep’teki programları kapsamında kentte görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen DİB Başkanı Erbaş, İslam medeniyetinin iki büyük ölçüsü olduğunu, birinin Kur’an Kerim, diğerinin ise Peygamber Efendimizin sünneti olduğunu kaydetti.

Gaziantep'te yaptığı konuşmada Erbaş, “Ne zaman iyilik getirdiler ki şimdi getirsinler.” dedi.

Gaziantep’teki programları kapsamında kentte görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam medeniyetinin iki büyük ölçüsü olduğunu, birinin Kur’an Kerim, diğerinin ise Peygamber Efendimizin sünneti olduğunu söyledi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda din görevlilerine hitap eden Erbaş, bugün bilgi ve hikmetle donanmış din görevlilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek, “İslam’a ve insanlığa hizmet için çalışmak, büyük bir nimet ve onurlu bir görevdir.” dedi

“Her şehrimizde bir peygamberin kokusu, bir sahabinin ayak izleri var”

Gaziantep’in milli mücadelenin sembol şehirlerinden biri olduğunu belirten Erbaş, “Hamdolsun her şehrimizde bir peygamberin kokusu, bir sahabinin ayak izleri ve bir Allah dostunun hikmeti, hak ve hakikat peşinden koşan nice örnek insanların hikâyeleri var. Her şehrimizde tarihimizin, kültürümüzün hazineleri var. İşte Gaziantep Millî mücadelede kahramanlık destanları yazan bir şehrimiz.” şeklinde konuştu.

“Bu coğrafyanın mayasında İslam var”

Anadolu’nun insanlığın vicdanı, huzuru, umudu olmuş medeniyetlere ev sahipliği yapan bir coğrafya olduğunu belirten Erbaş, “Bu coğrafyanın tarihinin, hafızasının, medeniyetinin, huzurunun, hikayesinin, sanatının, şiirinin özünde, mayasında İslam var. İslam’ı dışarıda tuttuğumuzda bu coğrafyada hikmet, merhamet, birlik, kardeşlik, estetik adına elimizde hiçbir şey kalmayacaktır. Başta inanç olmak üzere, dil, kültür, coğrafya, tarih, milleti millet yapan, ayakta tutan, geleceğe taşıyan asli değerlerdir.” diye konuştu.

İnancını kaybeden milletlerin varlığını da kaybettiklerine işaret eden Erbaş, “Kültürünü kaybedenler kimliğini de kaybediyor. Tarihini kaybedenler hafızasını, coğrafyasını da kaybediyor. Dünyanın çeşitli bölgelerine baktığımız zaman bunu görürüz.” ifadelerini kullandı.

“Kur’an ve sünnet yolundan asla uzak kalmayacağız”

İslam medeniyetinin iki büyük ölçüsü olduğunu vurgulayan Erbaş, “Birincisi vahyin karanlıktan aydınlığa çıkaran ışığıdır, Kuran-ı Kerim’dir. İkincisi kutlu Peygamberin üstün örnekliği, sünneti seniyyesidir. Kur’an ve sünnet yolundan asla uzak kalmayacağız. Hepimize düşen, bu iki ölçüyü kuşanmak ve bu topraklardan yedi kıtaya yeniden ilim, hikmet, sevgi ve muhabbet taşımaktır.” şeklinde konuştu.

“Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır”

“Bugün bölgemizin, İslam coğrafyasının ve bütün yeryüzünün çok ciddi sorunları var.” diyen Erbaş, şöyle devam etti:

“Dünyamız, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Bölgemizde yaşananları görüyorsunuz. Etnik kavgalar, mezhepsel gerginlikler, terör, taşeron örgütler, zorba iktidarlar ve bu sarmalın içinde yorgun düşmüş, çaresiz, yoksul, acı ve gözyaşı içinde yaşayan insanlar. Ümmet olarak Müslümanların ciddi sıkıntıları olduğunu yaşayarak görüyoruz. Dünya küçüldü, evlerimizin içinde ekranlarda görüyoruz. Dünya insanının büyük bir kısmı kendini huzur ve güven içinde görmüyor ve geleceğe umutla bakamıyor. İster bireysel ister bölgesel ister küresel olsun yaşanan bütün sorunları ancak İslam’ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz. Emperyalistlerden bu coğrafyaya iyilik beklemek bir aldanıştır. Ne zaman iyilik getirdiler ki, şimdi de getirsinler.”

“Hakikatin sorumluluğunu yüklenmiş gönül insanlarısınız”

Türkiye’de ve bütün dünyada bilgi ve hikmetle donanmış, vazifesinin ve sorumluluklarının idrakinde din görevlilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Erbaş, “Bu şuur ve azimle İslam’a ve insanlığa hizmet için çalışmak, büyük bir nimet ve onurlu bir görevdir. Zira görev yaptığımız mihraplar, minberler, kürsüler Peygamber makamıdır. İnsanlara anlattıklarımız ise Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetidir. Sizler, Peygamber mirasını omuzlamış, hakikatin sorumluluğunu yüklenmiş, gönül insanlarısınız.” dedi.

“Bizim önceliğimiz, inancımızdır ve insanlığın huzurudur”

Din görevlileri olarak önceliklerinin Allah’a, millete ve insanlığa karşı sorumlulukları olduğunun altını çizen Erbaş, “Bizim önceliğimiz, inancımızdır, kulluğumuzdur, insanlığın huzurudur. Adaletin, merhametin, güzel ahlakın yaygınlaşmasıdır. Bu şuur ve gaye; çalışmalarımızı, kazancımızı, hayatımızı bereketli kılar.” ifadelerini kullandı.

“Yeryüzünün imarı için çalışmak iman ve kulluk görevimizdir”

Din görevlisinin taşıdığı sorumluluğun önemine ve büyüklüğüne dikkat çeken Erbaş, şöyle konuştu:

“Derdimiz, insanlığın derdidir. Bugün mahallemizde, şehrimizde, bölgemizde, ülkemizde Rabbini ve Peygamberini tanımadığı için yolunu ve huzuru bulamayan tek kişi varsa kendimizi bundan sorumlu hissetmeliyiz. Bizim bir mümin olarak erdem ve güzel ahlakın yaygınlaşması ve yeryüzünün imarı için çalışmak iman ve kulluk görevimizdir. Aynı zamanda toplumu din konusunda aydınlatmak gayesiyle doğru bilgi ve yöntemle din hizmeti sunmak, yasal sorumluluğumuzdur.”

“Müslümanlar olarak bilgiyi insanlığın faydasına kullanmak zorundayız”

Erbaş, bugün dünyanın bilgi ile kurduğu yanlış ilişkinin bedelini ödediğini belirterek, “Batı, bilgiyi önemsedi ama ahlakı öteleyerek bilgiyi insanlığın felaketine kullanıyor. Biz Müslümanlar olarak bilgiyi insanlığın faydasına kullanmak zorundayız. İslam dünyası, bilgiyi ihmal etmenin bedelini ödüyor. Bizler, bilginin önemini idrak edememenin sancısını yaşıyoruz.” dedi.

“Bilgiyle hayata rehberlik etmek durumundayız”

Din görevlisinin iki alanda mutlaka bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şunları söyledi:

“Birincisi; özellikle hizmet ettiğimiz bölgeyi, mahalleyi, görev yerimizi ve muhatap kitlemizi bütün özellikleriyle tanımak ve ona göre rehberlik yapmak zorundayız. İkincisi; yaşadığımız dünyanın, ümmetin ve coğrafyamızın sorunları ve çözüm yolları konusunda doğru, gerçekçi ve kullanılabilir bilgi üretmek ve o bilgiyle hayata rehberlik etmek durumundayız. Bunun için seçici ve doğru okumalar yapmalısınız. Başkanlığımızın açıklamalarını, raporlarını, Din İşleri Yüksek Kurulumuzu mütalaalarını takip etmek zorundayız.”

Programda, görev süresi dolduğu için emekliye ayrılan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise veda konuşması yaparak, personelinden helallik istedi.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ile İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55