,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

"Devlet topladıkları vergilerle milletin inancına savaş açamaz"

"Devlet topladıkları vergilerle milletin inancına savaş açamaz"
Yılbaşı münasebetiyle yapılan eğlence ve oynanan şans oyunlarıyla ilgili konuşan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Cemal Çınar, "Devlet topladıkları vergilerle milletin inancına ve ahlakına savaş açamaz." dedi.

Toplumda kolay yoldan zengin olma hayali kuranlar bu hayallerine ulaşmak adına "şans oyunları" adı altında kumara bulaşıyor. İslam'a göre kesinlikle haram kılınan bu tür oyunlar maalesef "Milli Piyango" adıyla devlet tarafından da oynatılarak teşvik ediliyor. Bunun yanında yılbaşında toplumumuzun değerleriyle bağdaşmayan birçok batılı adetler de maalesef masum bir eğlence gibi kutlanıyor.

Yılbaşının yaklaşması sebebiyle oynanan kumar, şans oyunları ve eğlenceler hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Cemal Çınar, bu tür etkinliklere tevessül edilmemesi gerektiğini söyleyerek, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının da bu işin önüne geçmek adına gerekli önlemleri almaları noktasında hassasiyet göstermeye davet etti.

"Sistem bunu cebren halka dayattı"

Çınar, "Halkın yılbaşını kültürel olarak yaptığı basit bir etkinlik olarak görmüyorum. Yakın geçmişimizde batıdan getirilen, dipçik ve silah zoruyla halka dayatıldığını görüyoruz. Tatilin cuma gününden alınıp cumartesi-pazara alınması, Hristiyanların yılbaşı olarak kabul ettikleri günün kutlanması, o günün Hazreti İsa'nın doğum günü olarak görülmesi, o günde insanın şansının biraz daha açıldığı gibi batının inancı halka dayatılıyor. Sistem bunu cebren halka dayattı. Üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra halk arasında sanki bu, batının bir kültürü değilmiş gibi kutlanmaya başlandı." diye konuştu.

Yılbaşında Hindi kesme meselesine de değinen Çınar, "Endülüs'te teslim olmayan Müslümanların son ordusu kalenin içerisindeyken, dışarı çıkmaları halinde kendilerine zarar verilmeyeceği söyleniyor. Ancak ardından Müslümanların hepsi idam ediliyor. Bu günü de 1 Nisan şakası olarak kutluyorlar. Ardından Hindi kesiyorlar. Şimdi de yılbaşında Hindi keserek bu günü kutluyorlar." şeklinde konuştu.

"İman sahibi olan birisinin bunlara uyması mümkün değildir"

Ayet-i Kerime'de (Maide 90) kumar ve içkinin şeytanın birer pisliği olduğunun belirtildiği ve bununla insanlar arasına düşmanlık koymak istendiğini hatırlatan Çınar, şöyle konuştu: "Batı medeniyeti ahlaksızlık üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Dolayısıyla bu medeniyete özenmek insanlığa düşmanlıktır. Aklı başında bir insanın kabul etmeyeceği bir çirkefliğin İslam adına kutlanması, kumarın getiri getiren bir iş olarak görülmesi Kur'an-ı Kerim'e meydan okumaktır. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Kim bir kavme benzerse o onlardandır.' diye buyuruyor. Hadisin şerhinde, 'batı şunu yaptı diye ben de yapayım' denmesi, bir şekilde onlara göre hareket etmesi, kişinin o topluluktan sayıldığı belirtiliyor. Yüz yıldır batının gayri ahlaki durumları taklit ediliyor. Şimdiye kadar batıda yapılan bir işin kutlamasının burada yapıldığını gördünüz mü? Böyle bir şeyi göremedik. Ancak onların giyim kuşamları, yeme içmeleri buraya aktarılmış. Bu, ümmetin kültürünün üzerine dökülen kezzaptır. İman sahibi olan birisinin bunlara uyması mümkün değildir. Kültür açısından büyük bir zillet, dini açıdan haram, insani açıdan da büyük bir zilletin kabul edilmesidir."

"Devlet, topladıkları vergilerle milletin inancına, ahlakına savaş açamaz"

Milletin inancına savaş açmanın devlet için bir suç olduğunu vurgulayan Çınar, "Devletin Kur'an-ı Kerim'e göre kesinlikle yasak olan bir fiili, "Milli Piyango" adıyla oynatması cinayettir. Bunun insan haklarına da aykırı olduğuna inanıyorum. Hukukçular bu işin insan haklarına aykırı olduğunu ele alsalar inanıyorum ki devlet bunu yapamaz. Halkın içerisinden batıya özenen bu işi benimseyenler olabilir. Ancak devletin bunu yapmaya hakkı yoktur. Çünkü devlet Müslüman halkın vergisiyle ayakta duruyor. Devlet, topladıkları vergilerle milletin inancına, ahlakına savaş açamaz." dedi.

"Diyanet ve sivil toplum bu işin yanlış olduğunu halka anlatmalıdır"

Çınar, son olarak şu ifadelere yer verdi: "Haramların doğallaştırılması, batıya özentiyi normalleştirmek, insanların ekonomik anlamda krizde olduğu bir dönemde halkın cebinden parasını tabiri caizse kanunen çekerek başkalarına peşkeş çekmek gasptır. Halk bunun farkına varmalıdır. Piyango birçok insanı mağdur ediyor. "Milli Piyango" yerine milli fabrika kurulsun. Milli Piyango'dan kazandığı parayla evini geçindiren, çocuklarına miras bırakan kimseyi tanımıyoruz. Bu toplum için büyük bir felakettir. Dini açıdan haram olan bu fiillerin önüne geçilmesi için devlet ricalinin adım atması gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere medrese mollaları, müftülükler, vaizler ve İslami hizmetlerde kendilerini görevli gören tüm sivil ve resmi yapılar bir araya gelerek uluslararası anlamda bunun yanlış olduğunu, yapılan fiilin Allah'ın dinine savaş açmak olduğunu anlatmaları, bu işe karşı durmaları gerekir. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55