,
  • BIST 9546.27
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C

"Devlet halk için, halka hizmet için vardır"

"Devlet halk için, halka hizmet için vardır"
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, devletin halk için, halka hizmet için olması gerektiğini söyledi.

Partisinin Bingöl Merkez İlçe Teşkilatı'nın 2'nci Olağan Kongresi konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, devletin halk için, halka hizmet için olması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Teşkilatı 2'nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan kongre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yapılan yoklamanın ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu mali raporu ve faaliyet raporu ibra edildi.

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Teşkilatı Kongresi'ne tek liste ile girilen seçimde, merkez ilçe başkanlığına Rıza Basyan seçildi.

Merkez ilçe eski Başkanı Muhittin Güçden, başkanlığı döneminde yaptığı faaliyetleri ile ilgili bilgi vererek, yeni başkan ve yönetimine başarılar diledi.

Kongreye katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, Türkiye 100'ün üzerinde siyasi parti olduğunu belirterek, "Ülkedeki siyasi anlayışın, memleketin tamamında gerekli olan, toplumun yapısına uygun olan, inancına, örf ve kültürüne uygun olan bir zemin üzerinde şekil almamaktadır. En büyük etken belki budur. Zaten HÜDA PAR'ın var olmasının sebebi de belki bundan kaynaklanmaktadır." dedi.

Doyar, halkın ihtiyaç ve beklentileri noktasında, HÜDA PAR'a ne kadar ihtiyaç olduğunu, çok daha iyi anladıklarını söyledi.

"Devlet halkı için, halkın hizmeti için vardır"

Anlayışlarına göre devletin baba değil, mutlak hâkim olan güç de olmadığını ifade eden Doyar, "Aynı zaman toplumu istediği şekilde evirip çeviren ve şekillendiren mekanizma idari mekanizmada değil, tam tersine devlet halkı için, halkın hizmeti için vardır. Bu alandaki en büyük örgütlü yapıdır. Devletin memurları da o zaman bu hizmet örgütünün birer hizmetkârlarıdır. Bu halka hizmet etmek için vardırlar. Ama bugün bakıyoruz ki, Türkiye de buna dâhil olmak üzere devlet mutlak hâkim olan, devletin memurları da mutlak amir olan, sahip oldukları imkânları toplumun hizmeti onların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere değil, adeta çok af buyurun bir koyun sürüsünü süren, bir çoban gibi istedikleri yere evirip çeviren, onları süren, güden bir anlayışla hareket ediyorlar ki kesinlikle biz diyoruz ki bu yanlıştır. İşte siyasi yapılanmanın üzerine oturduğu bu zeminin, bu anlayışın değişmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Doyar, devletin toplumun; ekonomik, sosyal, kültürel, ticari, eğitim ve bütün alanlarda toplumun ve insanların inancına, örfüne ve sosyal tarzına uygun beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermekle mükellef olduğunu kaydetti.

Tek listeyle girilen oylamada geçerli oyların tümünü alan Rıza Basyan, Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Sonucun açıklanmasından sonra Basyan, yaptığı konuşmada, oy kullanan herkese teşekkür etti.

Görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışacağını ifade eden Basyan, "Allah'a hamdolsun ki HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Teşkilatı olarak 2'nci Olağan Kongremizi bugün gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Rabbim, başta ümmete ve içinde bulunduğumuz topluma hayırlı ve uğurlu kılsın. Gerçek adalet, dürüst siyaset için inşallah kolları sıvamışız. Rabbim hayırlara vesile kılsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55