,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Devabişe ailesini katleden siyonist cinayetten ceza almayacak

Devabişe ailesini katleden siyonist cinayetten ceza almayacak
Filistin'de, Batı Yaka'nın Nablus şehrinin güneyinde yaşayan dört kişilik Devabişe ailesinin evlerini yakarak anne, baba ve bir bebeği katleden siyonist, cinayet suçlamasından beraat etti.

Siyonist terör çetesinin Lud Merkez Mahkemesi, yaklaşık dört yıl önce Batı Yaka'nın Nablus şehrinin güneyinde yaşayan dört kişilik Devabişe ailesinin evlerini yakarak anne, baba ve bir bebeğin yanarak şehid olmasına, bir küçük çocuklarının da ağır yaralanmasına neden olan siyonist canavarı "kasten cinayet işleme" suçlamasından beraat ettirdi.

Sözde mahkeme, vahşi siyonist canavarın kasten cinayet suçu işlemediğine hükmetti ve kendisini sadece suç işlemek için komplo kurmakla suçladı. Böyle bir suçtan mahkûm edilen kişi ise en fazla beş yıl hapis cezasına çarptırılıyor.

Kasten cinayet işleme suçlamasından beraat ettirilen ve sadece suç işlemek için komplo kurmakla suçlanan bu son siyonist, Devabişe ailesinin yakılması suçlamasıyla gözaltına alınmış olan siyonist teröristlerin sonuncusu idi. Mahkeme diğerlerini daha önce serbest bırakmıştı.

Ne olmuştu?

31 Temmuz 2015 gecesi sabaha doğru Batı Yaka'nın Duma kasabasında Devabişe ailesinin kaldığı ev, Yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu bir çete tarafından yakıldı. Kundaklama gecenin geç vakti yapıldığından bütün aile efradı ve komşular uykudaydı. Komşuların yangını fark edip müdahalede bulundukları sırada Devabişe ailesinin tüm fertleri alevler arasında kalmıştı. Komşular, Devabişe ailesini bütün gayretleriyle kurtarmaya çalıştılar. Ancak alevleri etkisiz hale getirip insanlara ulaştıklarında bir buçuk yaşındaki Ali Sa'd Devabişe yanarak hayatını kaybetmişti. Baba Sa'd ve anne Riham Devabişe'nin ciltleri yüzde doksan oranında yandığı için hastanede hayatlarını kaybettiler. Ailenin tek sağ kalan ferdi olan dört yaşındaki Ahmed Devabişe ise yine cildinin büyük bir kısmının yanmış olması sebebiyle uzun süre tedavi gördü.

Bu korkunç vahşeti işleyen çetenin elemanları yakalandı. Ama işgal yargısı, elebaşını psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle serbest bıraktı. Bu gerekçe, işgal yargısının siyonist işgalin sivil militanlarını serbest bırakmada sıkça kullandığı bir gerekçeydi. Siyonistlerden biri de sadece ev hapsine mahkûm edildi. Bu iki kişi hakkında verilen karar, diğerlerinin de serbest bırakılma, böyle bir vahşete imza attıktan sonra ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarına imkân verilme niyetinde olunduğunu gösteriyordu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55