,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın Sezen Aksu desteğine bir tepki daha

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın Sezen Aksu desteğine bir tepki daha
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Hazreti Âdem ve Hazreti Havva annemize hakaret eden Sezen Aksu'yu destekleyici nitelikteki paylaşımının ardından DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkan yardımcısı istifa etti.

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Kurucu Heyet Üyesi, Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı, DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Ömer Yılan tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Yılan istifasına gerekçe olarak, "Özgürlük adı altında insanlığın atası ve ilk Peygamber Hazreti Âdem'e ve eşi Havva annemize hakaret edilmesini meşrulaştırmak, arkasında durmak ve bunu kamuoyuna rahatsız olmadan deklere etmek " olduğunu açıkladı.

Yılan istifası ile yaptığı açıklamada, "Genel Başkan Ali Babacan'ın da savunduğu özgürlük konusu ile partiye olan inancım kalmamıştır ve birçok arkadaşımın da inancını yitirmesine bulunduğu ortamı sorgulamasına sebep olmuştur. Özgürlükleri baz alan bir parti politikası ile yola çıkan partimizin her fırsatta ‘ülkemizin düzelmesinin yolu özgürlüklerden geçer’ söylemini takdirle karşıladım. Ancak özgürlüklerin de bir bitim noktası olmalıydı ve bu nokta diğer kişileri alenen rencide edici, aşağılayıcı ve hatta dışlayıcı söylemlerde bulunma noktasıdır.  Bizler dini söylemler ile siyaset yapmayıp, dini ve milli değerlerimizi gündelik siyasete alet etmeyecek bir partiydik. Ama dini ve milli değerlerimiz üzerinden söylemlere de alet olmamalıydık." ifadelerini kullandı.

"Hazreti Âdem'e ve eşi Havva annemize hakaret beni ziyadesiyle rahatsız etmiştir"

Yakın zamanda bir sanatçının daha evvel yazdığı bir şarkı sözü üzerinden ülkede bir kutuplaştırma ve ayrıştırma yaşandığını ifade eden Yılan, "Şarkı sözünü doğru bulmamakla birlikte asıl doğru bulmadığım da İl Kurucu Heyet Üyesi olduğum Partinin Genel Başkanı Ali Babacan tarafından ilgili sanatçıyı ve söylemlerini savunan sözleridir. Özgürlük adı altında insanlığın atası ve ilk Peygamber Hazreti Âdem'e ve eşi Havva annemize hakaret edilmesini meşrulaştırmak, arkasında durmak ve bunu kamuoyuna rahatsız olmadan deklere etmek beni ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Şarkı sözlerinin asla kabul edilmeyeceği gibi, Ali Babacan’ın söylemleri de tarafımca asla kabul edilemez. Bu durum hem inançlarıma, hem de her fırsatta doğruları söylemeye çalışmış kişiliğime tamamen terstir. Kişinin imanının, itibarının tüm makamların üstünde olduğuna inanmaktayım. Bu nedenlerle DEVA Partisi İl Kurucu Heyet Üyeliğinden, il başkan yardımcılığından, kurumsal iletişim ve tanıtım başkanlığından istifa ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55