,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Derin Ekonomi'nin Ağustos Sayısı Bayilerde!

Derin Ekonomi'nin Ağustos Sayısı Bayilerde!
Derin Ekonomi’nin Ağustos 2017 sayısı ‘Yeni dünya lideri kim?’ başlıklı kapak dosyası, son dönemde uluslararası alanda yükselen yeni ülkeler karşısında Amerika’nın başat güç olarak gerilemesini konu alıyor.

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Ağustos 2017 sayısı yine dopdolu. ‘Yeni dünya lideri kim?’ başlıklı kapak dosyası, son dönemde uluslararası alanda yükselen yeni ülkeler karşısında Amerika’nın başat güç olarak gerilemesini konu alıyor.

Dünya ekonomik bir çok kutupluluğa doğru gidiyor. ABD’nin başat güç olarak gerilemesi, başta Çin ve Hindistan olmak üzere Asya’nın global ekonomideki payının hızla artırması, bunun bir sonucu olarak Batı kurumlarına paralel yeni uluslararası kurumların şekillenmesi, Brexit ve Macron’un başkan seçilmesinden sonra güçlenen Almanya-Fransa ekseni, Rusya’nın iki kutuplu eski dünyadan kalma alışkanlıklarla uluslararası sahnede sürekli rol çalmaya kalkması akla hep aynı soruyu getiriyor: Yeni bir tarihsel evreye girdiği açıkça görülen dünyanın yeni lider ülkesi hangisi olabilir? ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’la ulusalcı ve içe kapanmacı politikalara yönelerek global liderlikten neredeyse kendiliğinden çekilmesi nedeniyle yerini alacak ülke veya ülkelerin hangileri olacağı sorusu, Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi'nin Ağustos 2017 tarihli sayısında tüm yönleriyle tartışılıyor.

KATAR VE KUDÜS

Baştan sona planlanmış ve tuzaklanmış suni Katar krizinin bir seri tali hedefi olmakla birlikte, tek ana amacı vardı: Büyük Ortadoğu'nun Müslüman ülkeleri arasında zayıflamış bağları, haritayı bir kez daha deforme etmek… Mescid-i Aksa krizi de, Katar operasyonu ile çözülemeyen bu bağları tutmaya yönelik adımlar atanlar için bir İsrail tuzağı daha demekti. Katar krizinde ortak pozisyon alan tüm ülkelerin geri adım attığının hissedildiği bir ortamda, iki olay arasında, iki olayı oluşturan ‘nitelik ve nicelik’ unsurları arasında aynılık var mı? Bu kritik sorunun yanıtları, Türkiye'nin çabaları ve sonuçları eşliğinde Derin Ekonomi'de tüm ayrıntılarıyla ele alınıyor.

MÜSİAD 'İYİ'NİN PEŞİNDE

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yeni yönetimi iddialı bir hazırlık içinde. Eylül ayında kamuoyuna duyurulacak yol haritasında, Türkiye’nin uzun yıllar çözülememiş sorunlarına çözüm önerileri ortaya konacak. Esas önceliğin üretim ekonomisi olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, ana ekseni ‘imalat’, yatırım ve ihracat’ diye belirlediklerini ve bunu İYİ diye adlandırdıklarını söylüyor. Derin Ekonomi'ye özel röportaj veren Abdurrahman Kaan, “Asıl olana dönüyoruz. Ekonomi ana işimiz gibi gözükse de aileden eğitime, sağlıktan spora, sanattan hukuka hayatın her alanıyla ilgili önerilerimiz olacak” diyor.

DÜNYA GERÇEKLERİNE DAİR DERİN YORUMLAR

İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi, güçlü yazar kadrosunun yorumlarını okurlarının dikkatine sunuyor. Her ay olduğu gibi Ağustos 2017 sayısında da Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Doç. Dr. Hatice Karahan, Aşkın Baysal, Doç. Dr. Kadir Tuna, Prof. Dr. Murat Yülek, İbrahim Acar, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, F. William Engdahl, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou ve Shuriah Niazi, ayın ekonomik ve politik gündemine ilişkin yorumlarıyla farklı bakış açıları sunuyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55