,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Deri ihracatçılarının tercihi Erkan Zandar oldu

Deri ihracatçılarının tercihi Erkan Zandar oldu
Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olağan seçimli Genel Kurul Toplantısı birlik tarihinde ilk kez iki listeli yarışa sahne oldu. Heyecanlı geçen seçimin kazananı Erkan Zandar oldu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 21 yıldır sürdüren Jak Galiko iki dönem kuralı gereği tekrar aday olmazken, geçen dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Erkan Zandar ile Demod Deri Konfeksiyon San. ve Tic. Ltd. Şti. firması sahibi Mehmet Ali Güneş aday oldu. Erkan Zandar’ın başkan adayı olduğu mavi liste 48 oyla seçimi kazanırken, Mehmet Ali Güneş’in başkan adayı olduğu yeşil liste 44 oy aldı.

 

Genel kurulda duygusal bir konuşma yapan ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Jak Galiko, 21 yıllık başkanlığı döneminde ilk kez yoğun katılımlı bir genel kurul toplantısında konuşmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

 

“Başkanlığım boyunca sektörüm için çalıştım” diye konuşan Galiko, “1991 yılından bu yana ayakkabı sektörünün ihracat potansiyeline inandım ve bunu dile getirdim. 2018 yılının Ocak – Mart döneminde Deri Sektörü ihracatımız yüzde 63’ünü ayakkabı sektörü gerçekleştirdi. Onları tebrik ederim. 1991’den beri Türkiye deri sektörümüz ihracatında ayakkabı başı alması gerekir ve alacaktı dediğimde inanlar yok gibiydi. Geç olsa da ayakkabıcılar bunu ispat ettiler. Kendilerine teşekkür ederim. Beni yanıltmadılar” dedi.

 

Yeni yönetim üyeleri endüstri 4.0’a hazırlasın

 

Yeni seçilecek yönetim kurulundan tüm üyeleri davet ederek bir toplantı yapmasını isteyen Galiko, bu toplantıda üyelere Endüstri 4.0 devriminin, anlamının ve öneminin, nasıl planlanacağının örneklerle anlatılmasını tavsiye etti.

 

Genel kurul toplantısı sonrasında İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Jak Galiko’ya Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı sırasında deri sektörüne yaptığı hizmetler anısına bir teşekkür plaketi verdi.

 

Erkan Zandar kimdir?

 

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Erkan Zandar 1 Nisan 1979 yılında İzmir’de dünyaya geldi.

 

Ortaokul ve Lise eğitimini İzmir Saint Joseph Koleji’nde, Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde tamamladı.

 

Zandar Dış Ticaret Ltd. Şti. firmasında Firma Ortağı ve Genel Müdür olarak iş hayatını sürdüren Zandar, 14 senedir Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nda yer alıyor.

 

2014-18 döneminde Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Zandar, 2 dönem Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, 2 dönem ise; Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulundu. 2017 yılında kapanan Deri Tanıtım Grubu’nda da Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Erkan Zandar, evli iki çocuk babası. Zandar, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor.

 

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

 

ZANDAR DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ. – ERKAN ZANDAR

 

Yönetim Kurulu Listesi

 

SEPİCİLER ÇAYBAŞI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. – MEHMET SEPİCİ

HAKEM AYAKKABI VE MALZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ – HAKEM GÜLŞEN

SEVİMLİ AYK.DERİ SAN.VE TİC. LTD.ŞTİ. – HATİCE DENİZ KİBRİTÇİ

SEL-GÜ DERİ KONF.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. – SELAHATTİN GÜVEN

GÜNDOĞDULAR SAN.TİC.LTD.ŞTİ. – HALİL GÜNDOĞDU

ON-AR AYAKKABI KALIP SANAYI VE TICARET LTD.STI. – MEHMET ONMUŞ

AGAMODA DERİ KONFEKSİYON SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ÖMER AĞARTIOĞLU

TOPBAŞ AYAKKABI VE YAN SAN.A.Ş. – ENİS TOPBAŞ

ESKATEK DERİ BİLİŞİM TEKN. VE İLETİŞİM SAN.TİC.LTD.ŞTİ. – AHMET KARAGÖZ

NEVZAT ONAY AYAKKABI VE DERİ MAMULLERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. – MUSTAFA ONAY

 

Denetim Kurulu Listesi

 

YATEKS YAKUT TARIM SANAYİ ÜRÜNLERİ EKSPORT ANONİM ŞİRKETİ – SÜLEYMAN TAHİROĞLU

NEDA İNŞAAT TURİZM DERİ MAMULLERİ SAN.TİC. A.Ş. – RÜŞTÜ YANASAVUR

ARTKIY DERİ MAM.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ. – ERDİNÇ ARTKIY

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55