,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Derbi Aslan'ın: 2-0

Derbi Aslan'ın: 2-0
Süper Lig'in 33. haftasında şampiyonluk yarışının en önemli maçında Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 yendi.

Süper Lig'in 33. haftasında şampiyonluk yarışının en önemli maçında Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Mücadelenin 65. dakikasında Tosic kırmızı kart gördü, Gomis ise penaltı kaçırdı! 66 puana yükselen Galatasaray, şampiyonluğa yelken açtı... Ağır bir yara alan Beşiktaş ise haftayı 4. sırada kapattı!

Türk Telekom Stadı'nın uzun yıllar unutulmayacak bir derbi oynandı... Şampiyonluğun en önemli adayı Galatasaray ile gergin bir haftayı geride bırakan Beşiktaş karşı karşıya geldi. İç sahada çok iyi bir seri yakalayan ve taraftarı ile rakiplerini geçmeyi başaran Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 yenerek puanını 66 yaptı ve 21. şampiyonluğa yelken açtı... Liderlik şansını kaybeden ve zirve yolunda ağır bir yara alan Beşiktaş ise 62 puanla haftayı 4. sırada tamamladı. 

Galatasaray 11 maç sonra bir derbi zaferi elde ederken, Beşiktaş ligde 4 maç sonra kaybetti.

İŞTE UNUTULMAYACAK DERBİDE YAŞANANLAR...

Karşılaşmanın 4. dakikasında Younes Belhanda, Gary Medel'e dirseği ile yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve 32. haftasdaki Akhisar maçında cezalı duruma düştü.

NEGRODO KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

20. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Savunmada Denayer'in yaptığı hatayı değerlendiren Negredo sol çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun ceza sahasına girmeden yaptığı aşırtma vuruşta top, sağ kale direğinin yanından dışarı çıktı.

22'de Galatasaray'da sakatlanan Mariano Filho oyuna devam edemedi ve yerine Martin Linnes oyuna dahil oldu.

GOL PERDESİ AÇILDI

23. dakikada Galatasaray, Fernando Reges'in attığı golle 1-0 öne geçti: Sağ kanattan gelişen atakta Garry Rodrigues'in pası ile ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Yuto Nagatomo, son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisine doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Fernando, yerden vuruşu ile meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

25'te Beşiktaş tehlikeli geldi... Ricardo Quaresma'nın bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Fernando Muslera sol köşeye uzanarak topu kontrol etti.

35. dakikada ise bu kez Beşiktaş'ta sakatlanan Negredo oyuna devam edemedi. İspanyol golcünün yerine oyuna Jeremain Lens dahil oldu.

GOMİS ÇOK SERT VURDU, FABRİ GOLE İZİN VERMEDİ

36. dakikada Beşiktaş savunmasının yaptığı hatayı değerlendiren Bafetimbi Gomis'in ceza sahasına girer girmez yaptığı çok sert vuruşta, kaleci Fabricio Agosto gole izin vermedi.

Mücadelenin ilk 45 dakikası Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı oldukça tempolu başladı.

BEŞİKTAŞ TEHLİKELİ GELDİ

50. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Ricardo Quaresma'nın sağ ayağı ile yaptığı şık vuruşta, Muslera sağ üst köşeye giden topu aynı güzellikte kurtardı.

Bu pozisyondan 3 dakikada sonra bu kez Babel gole çok yaklaştı. Tecrübeli oyuncu kaleci ile karşı karşıya müsait pozisyonda, ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

61. dakikada Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Sofiane Feghouli'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Gary Medel son anda araya girerek mutlak bir gol pozisyonuna engel oldu.

TOSİC KIRMIZI KART GÖRDÜ, GOMİS PENALTI KAÇIRDI

65. dakikada Feghouli'nin uzun pası ile ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Bafetimbi Gomis, rakibi Dusko Tosic'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus beyaz noktayı işaret etti.

Penaltı pozisyonu sonrasında Dusko Tosic doğrudan kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

Penaltı vuruşu için topun başına Bafetimbi Gomis şutunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri geldi.

70'TE SKOR 2-0 OLDU

70. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı: Topla birlikte ceza yayına sokulan Martin Linnes ara pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Garry Rodrigues'e gönderdi. Tecrübeli oyuncu topu düzelterek yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray dev derbiden 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55