,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Depremzede Görger: Maddiyata değil maneviyata yatırım önemli

Depremzede Görger: Maddiyata değil maneviyata yatırım önemli
Hatay'da peş peşe 4 depremi gören depremzedelerden Alparslan Görger, insan sevgisinin önemli olduğunu ve maddiyata değil maneviyata yatırımın önemli olduğunu belirtti.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 2 şiddetli deprem sonrası yıkımın yaşandığı başta Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Adana ve Kilis'in yanı sıra Suriye de depremden büyük hasar gördü. Bu iki büyük deprem sonrası 20 Şubat tarihinde Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen depremlerde, özellikle Hatay'da korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Son olarak Hatay'da meydana gelen deprem, ilçe sakinlerinden kimini evinde kimini de çadırda yakaladı. Depremzedelerden Alparslan Görger, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Kıyameti andıran deprem anında uyanık olduğunu söyleyen Görger, Benim prostat rahatsızlığım olduğundan geceleri sık sık lavaboya kalkarım. Deprem günü de saat 04.15'te lavaboya kalktım. O anda çekyatıma uzanmadan deprem başladı. İskenderun'da 55 yıldır yaşıyorum ilk defa depremden korktum. Depremde korktum ve yere çöktüm. Umudumu kestim 'Bina yıkıldı altında kalacağım.' dedim. Sonra deprem, sallantı durdu. Sallantı durduğu gibi kimliğimiz, cep telefonumu ve montumu alıp hemen çıktım. Dışarı çok soğuktu. İnsanlar bağrışıyordu. Herkes üzgündü. Bizim binadan bir arkadaş birinci kattan atladı yaralandı. O anlar çok kötüydü." dedi.  

İnsanların depremden çıkarması gereken çok derslerin olduğunu aktaran ve çıkardığı dersleri anlatan Görger, "İnsanlar fazla açgözlü olmaması, hırslı olmaması ve dünya malına dalınmaması gerekir. Saygının, sevginin ve insanlığın daha öne çıkması gerekir. İnsan sevgisi her şeyden önemlidir. Bence maddiyata değil maneviyata yatırım önemlidir. Bir de binalar yapılırken müteahhitlerin en iyi şekilde hakkını vererek yapması lazım. Bu saydıklarım çok önemlidir." ifadelerine yer verdi. 

Depremden 15 gün sonra bir şiir yazdığını söyleyen Görger, şiiri şu şekilde:

"Altı Şubat iki bin yirmi üç gecesi,

Gökyüzü yağmurlu hava zemheri,

Dışarıda koşuşmalar yüreklerde acılar,

Gözyaşlarıyla yağmur birbirlerine karışıyorlar.

Günün aydınlanmasıyla görünüyor molozlar,

Enkaz altında inleyen insanlar,

Kurtarılmak istiyor yaşayan canlar,

Hafızalardan silinmez korkulu anlar.

Kaybettik yakınlarımızı ya da dostlarımızı,

Allah'ın rahmeti olsun üzerlerine,

Evlerimiz hasarlı ya da yıkıldı,

Rabbimiz sabırlar versin herkese." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55