,
  • BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Depremlerin son bulması için eller semaya açıldı

Depremlerin son bulması için eller semaya açıldı
Batman'da bir araya gelen binlerce vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem ve musibetlerin son bulması için tövbe ve dualarda bulunup depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde İslami sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Batman'da "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" temasıyla bir program düzenlendi.

Batmanda Depremlerin son bulması için eller semaya açıldı.

Şerzan Kurt Parkında düzenlenen programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, siyasi parti temsilcileri, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, başta Pakistan olmak üzere İslam dünyasından alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve halktan binlerce kişi katıldı.

Erkek kadın, genç yaşlı binlerce Batmanlı vatandaşın seccadelerini getirerek katıldıkları etkinlikte duygu dolu anlar yaşanırken, istiğfar ve dualar arşa yükseldi.

Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerifin okunmasıyla başlayan program, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek'in kısa konuşmasıyla devam etti.

Molla Beşir Şimşek

"Biz inanıyoruz ki kainatta meydana gelen her şey Allah'ın bilgisi dahilindedir"

Ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirten Şimşek, "Art arda gelen her iki depremin yanında hala ülkemizin pek çok noktasında hatta deprem faylarının olmadığı ülkemizin şehirlerinde bile bir sarsıntının olmadığı gün yok gibi. Dolayısıyla biz Müslümanlar olarak bütün bunlardan ders almamamız bunları doğru bir şekilde okumamamız mümkün değildir. Biz inanıyoruz ki bu kâinatı yoktan var eden Allah'tır. O'nun yarattığı kâinatta bir şeyler olsun da O'nun haberi olmasın mümkün değildir." dedi.

"Rabbimiz musibetlerden kurtulmamız için bizden kendisine yalvarmamızı istiyor"

Müslümanlar olarak bu musibetlerden ibret almak gerektiğine işaret eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Müslümanlar olarak bu olanlardan ders almak, ibret almak ve birbirimize hatırlatmada bulunmakla mükellefiz. Böyle zamanlarda içtenlikle Allah, bu tür musibetlerin ortadan kalkması için içtenlikle kendisine yalvarmamızı, yakarmamızı bizden istiyor. Bakın Rabbimiz diyor ki, bu tür zamanlarda bana yalvarın. Bu tür musibetlerden kurtulmanız için bana yalvarmanız gerekmez miydi diyor. Biz de bu ayetin emrini yerine getirmek için buradayız."

 

Şimşek'in konuşmasının ardından topluca öğlen namazı kılındı. Program, öğlen namazını müteakiben depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazının kılınmasıyla sürdü.

Daha sonra İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Osman Teyfur, Yüce Allah'tan af, mağfiret dileyen duygu yüklü bir dua gerçekleştirdi.

Programa katılanların dudaklarından dökülen 'amin' feryatların arasında Yüce Allah'a iltica eden Molla Osman Teyfur hoca, yağmur gibi gelen bela ve musibetlerin, deprem afetinin son bulması için yakarışta bulundu.

Program yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55