,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Deprem sonrası çadıra talep arttı!

Deprem sonrası çadıra talep arttı!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıcı etkiye neden olan depremlerin ardından çadır satışları arttı. Batman'daki çadır üreticileri, vatandaşların çadır ihtiyacını karşılamak için yoğun mesaiye başladı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği, 100 bini aşkın kişinin de yaralandığı depremlerin ardından vatandaşlar yaşadıkları korku nedeniyle günlerce eve giremedi.

Artçı depremlerin tedirginliğiyle evlerinden aldıkları battaniyelerle geceyi dışarda geçiren vatandaşlar, üreticilerden çadır siparişinde bulundu.

Vatandaşların talebini karşılamak için yoğun mesai harcayan Batman'daki çadır üreticileri, depremin ardından çadır satışlarında hareketliliğin yaşandığını söyledi.

Sait Akgül

"Vatandaşlar çadır talebinde bulunuyor"

Yaşanan depremler sonrası çadıra rağbetin arttığını belirten çadır üreticisi Sait Akgül, "Son günlerde memleketimizde büyük bir deprem meydana geldi. Bu da çok üzücü bir olaydı. Bu süreçte depremzedeler için en büyük ihtiyaçlardan biri de çadırdı. Batman'da yıkılan bina olmadı ama depremden biraz etkilendiği için milletin tedirginliğinden dolayı özellikle müstakil evlerde bulunan vatandaşlar kendi bahçelerine çadır kurmak için bizden çadır talebinde bulunuyorlar. Bize gelen ailelere istenilen abatta çadırlar yapıyoruz." dedi.

"Fiyatlar 2 ila 6 bin lira arasında değişiyor"

Depremden dolayı çadır fiyatlarını imkanları ölçüsünde uygun fiyata sattıklarını aktaran Akgül, şöyle devam etti:

"Elimizden geldiği kadar vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çadır talebi depremden sonra bayağı arttı. Çünkü millet en ufak bir sarsıntıda eve girmektense kendi bahçesinde kurduğu çadıra endişeleri bitene kadar sığınıyorlar. Büyük talepte bulunanları ise fabrikalara yönlendiriyoruz. Burada imal ettiğimiz çadırlar 6, 8, 10 ve 12 metrekaredir. Çadırları istenilen büyüklükte yapıyoruz. Fiyatlarımız da 2 bin liradan başlıyor, 6 bin lira arasında değişiyor. Çadırlarımız ısıya ve soğuğa dayanıklı kumaştandır. İsteyenlere de daha uygun fiyata naylondan yapabiliyoruz."

İkram Dikenyol

"Çadıra talep yoğunluğu var"

Bir diğer çadır üreticisi İkram Dikenyol, yaşanan depremden dolayı çadıra talebin bayağı arttığını söyledi.

Çadırların hem Batman halkı tarafından alındığını hem de deprem bölgelerine gönderildiğini vurgulayan Dikenyol, "Halkın yoğun bir çadır talebi var ama bizler de malzeme sıkıntısı yaşıyoruz. Çünkü kumaş ve diğer malzemeleri aldığımız fabrikalarda depremden olumsuz yönde etkilendi. Hemen her gün yaşanan artçı depremlerden dolayı buradaki halk, bizden aldığı çadırı bahçesine kuruyor. Çadırlarımızın fiyatı ebatlarına göre değişiyor. Depremlerden dolayı çadır fiyatlarında indirim yapıyoruz. Talebe göre çadır üretmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55