,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Deprem anını anlatan çocuklar duygu dolu anlara neden oldu

Deprem anını anlatan çocuklar duygu dolu anlara neden oldu
Hatay'da 20 gün içinde 4 depremi gören depremzede çocuklar, yaşadıkları korku dolu anları İLKHA muhabirine anlatınca duygu dolu anlar yaşadı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 2 şiddetli deprem sonrası yıkımın yaşandığı başta Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Adana ve Kilis'in yanı sıra Suriye de depremden büyük hasar gördü. Bu iki büyük deprem sonrası 20 Şubat tarihinde Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen deprem, özellikle Hatay'da korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.


Son olarak Hatay'da meydana gelen deprem, ilçe sakinlerinden kimini evinde kimini de çadırda yakaladı. Depremzede çocuklar, yaşadıkları korku dolu anları anlatınca duygu dolu anlar yaşadı.

"Aşağı indiğimizde komşularımız hepsi toplanmıştı"

Hüsam Savaş

İlk deprem ile beraber evlerinin hasar gördüğünü belirten çocuklardan Hüsam Savaş, "Deprem olduktan sonra eşyalarımızı alıp dışarı çıktık. Aşağı indiğimizde komşularımız hepsi toplanmıştı. Bir komşumuzun kapısı sıkıştığı için açılmıyordu herkes yardım edip kapıyı açtılar onları dışarı çıkardılar. Komşumuzun küçük kızı çok üşüyordu ağlamaya başladı. Sonra üzerimize atmak için çarşaf battaniye getirip oturduk. Deprem bitince bir tanıdığımızın yanına gittik. Evimizde çok çatlak var." dedi. 

"Annemle beraber çıktık babam işteydi"

"

Ali Alibeyazlat

Çocuklardan Ali Alibeyazlat, "Deprem oldu hepimiz aşağı indik. Annemle beraber çıktık babam işteydi. Millet Parkına baktık bir şey bulamadık. Ondan sonra bir tane okulla gittik. Arkadaşımın abisi bizi çağırdı orada kaldık." ifadelerini kullandı.

"Deprem esnasında çok sallandık"

Hikmet Ceylan

Yaşadıklarını anlatınca duygulanıp boğazı düğümlenen çocuklardan Hikmet Ceylan, şunları aktardı:

"Çadırda yatıyoruz. Çadır hiç rahat değil. Allah'ın izniyle büyük bir çadır da alacağız. Çadır almak için arıyoruz. Aslında evimiz çok sağlam değil. Bazen eve gidip ihtiyaçlarımızı alıp çıkıyoruz. Deprem esnasında çok sallandık."

"Anahtar kapıdayken anahtarı arıyorduk"

Muhammed Hammustan

Suriye savaşı mağduru ve depremzede çocuk Muhammed Hammustan, "Deprem esnasında babam uyanıktı ve sıkıntıları vardı. Saat 04'te yatacağı zaman deprem oldu. Hepimiz uyanık kaçtık. Anahtar kapıdayken anahtarı arıyorduk. En son anahtarın kapıda olduğunu ablam söyledi. Bir şekilde dışarı çıktık. Bir kardeşim evde kaldı. Babam tekrar eve çıkıp kardeşimi getirdi." şeklinde belirtti.

"Herkes ayağa kalktı ben korkudan yürüyemedim"

Muhammed Elbaşa

İlk iki depreme evde yakalanan çocuklardan Muhammed Elbaşa, "Kardeşlerimle aynı odada kalıyorduk. İlk uyanan bendim. Uyanır uyanmaz babamın yanına gittim. Babam uyanmıştı ve ayaktaydı. 'Korkmayın bekleyin' dedi. Herkes ayağa kalktı ben korkudan yürüyemedim. Bir dakika içerisinde her şey toplamıştık. Aşağı indik. Öğleye kadar aşağıdaydık. Deprem bitti diyerek eve geçtiğimizde ikinci depreme de evde yakalandık. Sonra babamın arkadaşının yanına İzmir'e gittik. İzmir'de 9 gün kaldıktan sonra memleketimize geri döndük. Elhamdülillah evimiz sağlam." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55