,
  • BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Deplasman yasağı kalktı, 5 yıllık hasret bitti

Deplasman yasağı kalktı, 5 yıllık hasret bitti
Uzun yıllardır İstanbul'daki Üç Büyük takımın taraftarlarının şikayetçi olduğu deplasman yasağı artık yok.

Aylar önce Kulüpler Birliği'nin ortak karar alarak yaptığı açıklamaya rağmen sürüncemede kalan derbi yasağı, İstanbul İl Güvenlik Kurulu toplantısında tarihe karıştı. Buna göre Vodafone Arena'daki ilk derbi niteliği taşıyan ve yarın saat 20.00'de başlayacak Beşiktaş-Galataaray mücadelesini sarı-kırmızılı taraftarlar da takip edebilecek. Konuyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kararı destekliyoruz, stadyumlarımızda birlik veberaberliğin olmasını istiyoruz" dedi.

TRABZON-F.BAHÇE KAPSAM DIŞI
Karar sonrası iki kulüpten de olumlu açıklamalar geldi. Beşiktaş yöneticisi Hakan Özköse de, "Galatasaray'ı ve taraftarlarını en iyi şekilde ağırlayacağız" şeklinde konuştu. G.Saray da, "Derbinin her iki camianın büyüklüğüne yakışacak şekilde dostça geçmesi ve ülkedeki birlik ve beraberlik atmosferine katkı sağlaması en büyük dileğimizdir" ifadesini kullandı. Trabzonspor ve F.Bahçe kulüpleri ise kararın kendi aralarındaki maçları kapsamadığını bildirdi.Derbileri kapsayan deplasman yasağı 5 yıldır uygulanıyordu.

GALATASARAY'A 2 BİN 110 BİLET
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman önceki gün yaptığı açıklamada yasağın kalkması halinde bilet satışlarının Galatasaray cephesinden yapılacağını vurgulamıştı. G.Saray taraftarına her ihtimale karşı Vodafone Arena'da 2 bin 110 kişilik yer ayrılmıştı. G.Saray'dan yapılan açıklamaya göre derbiye gitmek isteyen sarı-kırmızılı taraftarlar biletleri bugün saat 15.00'ten itibaren temin edebilecekler. 150 TL'den satışa çıkacak olan biletler passo.com.tr üzerinden satın alınabilecek.

TOPLU OLARAK GİDİLECEK
Sezonun ilk derbisine gitmek isteyen sarı-kırmızılı taraftarlar için alınan güvenlik kararları da belli oldu. Buna göre emniyet, gerekli araştırmalar sonrasında Galatasaraylıların Taksim'de toplanıp Vodafone Arena'ya yürümesini kararlaştırdı. Plana göre 2 bin 110 Galatasaraylı maça aynı güzergah üzerinden gidecek. Sarı kırmızılı taraftarlar, derbiden 6 saat önce Taksim'de bir araya gelecek ve çevik kuvvet eşliğinde Ceylan Otel'in önünden Vodefone Arena'ya kadar yürüyecek. Galatasaray taraftarı, Maçka tarafındaki tribünde yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55