,
  • BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Deniz Feneri Derneği’nden "Kurban fiyatı" açıklaması

Deniz Feneri Derneği’nden "Kurban fiyatı" açıklaması
Deniz Feneri Derneği açıklamasında yurt dışı vekaletle kesilen kurbanlık fiyatlarında zorunlu değişiklik yapıldığını duyurdu.

2018 yılı kurban hisse fiyatlarını yurt dışı bedeli 560 TL olarak açıklayan Deniz Feneri Derneği, aşırı kur dalgalanması sonucu hisse bedellerinde küçük bir güncelleme yapma yoluna gitmek zorunda kaldığını belirtti.

Buna göre yeni güncellenen hisse bedeli  yurt dışı kurban 660 TL, yurt içi ise değişiklik olmaksızın 1100 TL olarak belirlendi. 

Filistin için ise kurban hisse bedeli 1700 TL olarak belirlenmişti. Yeni ayarlamaya göre  kurban hisse bedeli 2.100 TL oldu.

Bu güncellemeler bundan sonraki yapılacak bağışlarla ilgili olup önceden yapılan kurban bağışları yeni fiyat ayarlamasından etkilenmeyecektir.

Deniz Feneri, bu yılki kurban organizasyonunu “Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun” sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte yurt dışında da 40 ülke ve bölgede gerçekleştirerek yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

3 kıtada kurban organizasyonu

Deniz Feneri Derneği Afrika’dan Balkanlara ve Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya kadar üç kıtada 40 ülkede ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak.

Peki Kurbanlar nasıl kesiliyor?

Kurbanlıklar Deniz Feneri Derneği görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, görüntü ve kısa mesaj bağışçılara iletilir.

Kurban kesimi video kaydına alınıyor

Deniz Feneri Derneği bağışçılarına kurbanlar kesildikten hemen sonra SMS ile bilgi verilir, bayram sonrasında ise kurban kesim sertifikası ve hissedarların isimlerinin okunarak kurbanların kesildiğini gösteren kişiye özel kurban kesim görüntüsü ulaştırılır.

Kurbanınızı nasıl bağışlayabilirsiniz?

2 Dakikada Kurban Bağışı

Deniz Feneri, bağışçılarına iki dakikada kurban bağışı yapma imkânı sunuyor. www.denizfeneri.org.tr adresli internet sitesinden kredi kartı ile online ya da 0212 414 60 60 no’lu çağrı merkezin üzerinden kredi kartı ile 2 dakikada kurban bağışı yapmak mümkün. 

Hesap Numarası Vermeden Bağış

Deniz Feneri, kredi kartı kullanmayan bağışçıları için de Halkbank, Türkiye Finans, Ziraat Bankası, Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Vakıfbank ve Ziraat Katılım şubelerinden tahsilat ekranları sayesinde kolayca bağış yapma imkânı sunuyor. 

Deniz Feneri’ne ayrıca Garanti, Yapı Kredi, Akbank ve İş Bankası aracılığıyla da kurban bağışı yapılabiliyor. (Not: Bu bankalardan yapılan kurban bağışlarının dekontunu 0212 415 61 61’e fakslamak gerekiyor.)

Deniz Feneri Derneği’ne, çeşitli noktalarda açılacak tanıtım ve bağış kabul stantlarından ve dernek merkezlerinden de kurban bağışı yapılabilir.

Deniz Feneri Derneği olarak Sizden aldigimiz güç ile milletimizin merhametini tüm mazlum cografyalara ulaştırma gayretimiz devam edecektir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55