,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

DEDAŞ mağduru vatandaşlar imza kampanyası başlattı

DEDAŞ mağduru vatandaşlar imza kampanyası başlattı
Mardin Nusaybin'de sık sık yaşanan elektrik kesilen ve sayaçların kontrol edilmeden kesilen cezalara tepki gösteren vatandaşlar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülünde, imza kampanyası başlattılar.

​Mardin'in Nusaybin ilçesinde elektrik kesintisi ve haksızca kesilen cezalara tepki gösteren vatandaşlar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde imza kampanyası başlattı.

Nusaybin'de sık sık yaşanan elektrik kesilen ve sayaçların kontrol edilmeden kesilen cezalara tepki gösteren vatandaşlar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülünde, ilçe genelinde imza kampanyası başlattıklarını ve topladıkları imzaların ilgili bakanlığa göndereceklerini söylediler.  

İmza kampanyası hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Abdülgani Bilge, ilçe genelinde imza kampanyası başlatarak, imzalanan dilekçeleri ilgili bakanlıklara göndereceğini ifade etti.

Bilge, "Mümkün mertebe sabretmeye çalışıyoruz. Fakat sabrettikçe bazı kişi ve kurumlar daha da çok hayasızlaşıyor. Üzülerek belirtmek istiyorum ki maalesef ilçemizde TEDAŞ diye bir kurum var. Bu sorumsuz kurumun amacı halka enerji hizmet vermek değildir. İlçemizde elektrik şebekelerinde ve elektrik hatlarında herhangi bir çalışma arıza olmamasına rağmen her gün belli saatlerde bu sıcakta esnafımızın ve halkımızın elektriğini kesmektedir. Dünyada cehennemi yaşatmaktadırlar." dedi. 

Elektrik kesintileri nedeniyle, "Halkımızın, esnafımızın maddi ve manevi olarak büyük zararları olmaktadır." diyen Bilge, "Kaçak elektriği bahane ederek haksız bir şekilde abonelerin kullanmadığı tüketmediği elektriğin parasını almaktadırlar. 70 TL’nin altında fatura okutmamaktadırlar. Bunlar yetmiyormuşçasına da asılsız, iddiasız, ispatsız keyfiyete dayalı abonelere 2, 3, 4 milyar ceza yazmaktadırlar. Bu uygulama ne insani ne vicdani ne de yasaldır. Kusursuz hizmetle bağdaşmamaktadır. Bu soyguna son demek için, bu yanlışa son demek için Nusaybin esnafın, halkının enerji sorunu ile ilgili istek ve taleplerin karşılaması için başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Albayrak'a ve yetkili mercilere göndermek üzere bugün itibari ile ilçe genelinde imza kampanyası başlatıyoruz. Bu hususta değerli muhtarlarımızın değerli STK a başkanlarımızın destek ve katkı vermelerini hassasiyet göstermelerine rica ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Esnaf elektrik sorunun bir an önce giderilmesini istiyor

Telefon tamircisi Metin Çelik, "Elektriklerimiz sürekli gittiği için işlerimiz hep aksamaktadır. Bir esnaf olarak telefonlarımızı yapamıyoruz. Dükkânımda tamir bekleyen telefonları yapamıyorum. Mağdur olmuşuz. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Zarar etmekteyiz. Bir senedir kiramızı çıkartamıyoruz bu elektrik yüzünden." diye konuştu.

Kuyumcu esnafı Nizamettin Doğan da şöyle konuştu: "Günde 10 kere elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Geçen gün sabah 06.00’dan akşam 18.00’a kadar, esnaf olarak elektrik görmedik. Var olan günler de 4,5 kere kesilmektedir. Bu yüzden ne iş yapabiliyoruz ne de dükkânda oturabiliyoruz. Bir an içende bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz."

Pastane işleten Rıdvan Boğa, ise "Esnaf olarak elektrik ile bir sürü sıkıntımız var. Elektrik gidince pastalarımız, dondurmalarımız bozulmaktadır. Ondan ziyade zaten havalar sıcak, millet bulanımda, o kadar sıkıntı çekiyoruz ki inanın ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elektriklerin gidip gelmesinden dolayı doğru dürüst iş yapamıyoruz. Artık dükkânlarımızı açıp açmamakta tedirginleşiyoruz. Yetkililerden bir an önce bu soruna el atılmasını istiyoruz. Bu sorunların giderilmesini istiyoruz." şrklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55