,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Davutoğlu: Van köklü medeniyetlerin merkezi olmuş büyük bir şehrimizdir

Davutoğlu: Van köklü medeniyetlerin merkezi olmuş büyük bir şehrimizdir
Van'a gelen eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Van giriş kapımızdır. Van, köklü medeniyetlerin merkezi olmuş çok büyük bir şehrimizdir. Ben bir devlet adamı olarak Van'ı gönlümde her zaman ayrı bir konumda tuttum." dedi.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Van giriş kapımızdır. Van, köklü medeniyetlerin merkezi olmuş çok büyük bir şehrimizdir. Ben bir devlet adamı olarak Van'ı gönlümde her zaman ayrı bir konumda tuttum." dedi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak ve bir dizi toplantıya katılmak üzere Van'a gelen eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Van Valiliğini ziyaret etti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Davutoğlu’nu valilik bahçesinde karşıladı. Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından makama geçen Davutoğlu, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Van'ı anlamadan Anadolu’yu ve buradaki medeniyetleri anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Davutoğlu, "Van giriş kapımızdır. Van, köklü medeniyetlerin merkezi olmuş çok büyük bir şehrimizdir. Ben bir devlet adamı olarak Van'ı gönlümde her zaman ayrı bir konumda tuttum. Van'ı tanıdıkça kendimi bir her zaman bir Vanlı gibi hissettim." dedi.

"Van'ın her bir santimetrekaresinde güven ve huzur ortamı var"

Terörle mücadeleyle birlikte hem Van'ın, hem bölgenin ve hem de ülkenin kaderinin büyük ölçüde değiştiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Teröre karşı başarılı bir mücadele yürütülüyor. Hükümetimizin, güvenlik birimlerimizin omuz omuza verdikleri başarılı mücadeleyle bugün Van, tekrar o şenlikli konumunu kazanmış. Valimizden aldığımız bilgiye göre geçen yıl sadece 500 bin İranlı turist Van'ı ziyaret etmiş. Bu da Van'ın etkisinin, güzelliğinin sınırlarımızın ötesinde de değer bulduğunu göstergesidir. Bugün Van'ın her bir ilçesinde, her bir santimetrekaresinde güven ve huzur ortamı var. Bunları en çok da şehitlerimize borçluyuz. Bu mücadelede Van'a ve ülkemize huzur getirilmesi noktasında toprağa verdiğimiz bütün şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

"Van'ın imkânları her zamanınkinden inşallah daha gelişmiş olacak"

Başbakanlık döneminde en çok ziyaret ettiği şehirlerarasında Van’ın olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Bu ülkenin birliği, beraberliği söz konusu olduğunda 80 milyon omuz omuza verecektir. Çevre ülkelerde yaşanan huzursuzluklar, ülkemize hiç bir şekilde bulaşamayacaktır. Van yeniden inşa edildi. Güvenlik sorunu nedeniyle ekonomide bir daralma yaşandı. Ama bugün bu daralma aşılıyor ve Van'ın imkanları her zamanınkinden inşallah daha gelişmiş olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55