,
  • BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Darbe karşıtı protestoların finali görkemli geçti!

Darbe karşıtı protestoların finali görkemli geçti!
15 Temmuz akşamı başlayan darbe karşıtı gösterilerin son gününde halk, meydanlara akın etti.

foto-galeri.jpg

ABD destekli gerçekleştirilen FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan darbe karşıtı gösteriler yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla son buldu. Darbe karşıtı gösterilerin son gününde de meydanları terk etmeyen halk, tüm tehditlere karşı her zaman meydanlarda olacakların haykırarak, darbeciler ve arkasındaki güçleri lanetledi.

Batman

Batman’daki gösterilerde Türkiye, HÜDA PAR ve AK Parti ile Tevhid bayraklarıyla alanı dolduran on binlerce vatandaş, toplandıkları Valilik önünde attıkları sloganlarla cuntacıları bir kez daha lanetledi.

Gösterilerin yapıldığı son gününe kadar HÜDA PAR ve kendisine yakın STK’lar ile AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenleri darbe nöbetine desteğini eksik etmedi.

İlk günkü heyecanla coşkunun hiç eksik olmadığı alanda kurulan platforma çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop ile Grup Tillo sanatçılarının seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe ilahilere halk hep bir ağızdan eşlik etti.

Vatandaşlar sabaha kadar meydanları terk etmeyerek, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla darbe girişimine karşı çıktıklarını gösterdi. Alanda ayrıca paralel yapı polisleri tarafından katledilen Cevzet Soysal’ın çocukları, “Paralel’in katlettiği babam Cevzet Soysal’ın naşını istiyoruz” yazılı bir pankart açtı. Yeni evlenen damat ve gelin destek için darbe nöbetinin tutulduğu alana geldi.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alanda kurulan platforma çıkan HÜDA PAR, AK Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları halka teşekkür ederek, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

“Bu birlik ve beraberliğimiz ümmete ve coğrafyaya bir umut oldu”

HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, halka hitaben yaptığı konuşmasında, Diyarbakır ve Kızıltepe ilçesinde yapılan bombalı saldırılara sert tepki gösterdi. Doğru, “Tanklarla sivil insanları parçalayan, bombalarla bedenleri param parça eden bu iki kesim aynı zehirli çeşmeden beslenen değişik versiyonlardır. Rabbim bunları kahretsin.” dedi.

15 Temmuz’un bir ihanet girişimi olduğunu anımsatan Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gerçekten tarihi yazan Allah’tır. 15 Temmuz’u yazan Allah’tı. Ülkenin dört bir tarafındaki kardeşlerimiz de nerede duracaklarını çok güzel göstermiş oldular. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olduklarını bu süre zarfında göstermiş oldular. Bu duruşumuz ve kardeşliğimiz tarihe geçti. Bu birlik ve beraberliğimiz ümmete ve coğrafyaya bir umut oldu. Tehlike tümüyle geçmemiştir. Bu ihanet çetesinin A, B ve D planının olacağını, büyük şeytan ABD’nin değişik planının olacağını söylemiştik ve bugün coğrafyamızda uygulamaya konulan bu planlardır. Onların planının üzerinde Rabbimizin de bir planı vardır.”

“Gerekirse bu meydanlarda PKK terör örgütü için de duracağız”

Ardından alana gelen Vali Ahmet Deniz, ilk günden bu yana alanı terk etmeyen halka teşekkürlerini iletti. Vali Deniz, “Belki bu meydanlarda son günümüz olacak. Ama bu meydanlarda olmazsak bile yüreğimizle inşallah Batman’ın her yerinde, Türkiye’nin her yerinde olacağız. Çünkü bu Fethullahçı terör örgütünün gayesi ve amacını hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar zannettiler ki, bu darbe girişiminin karşısında bu millet susacak. Bu millet sussa, bu toprak susmaz, toprak sussa, toprağın altında yatan şüheda susmaz. Şehitlerimizin susmadığı bir yerde bu millet susar mı? Bu millet susmadı, susmayacak.” diye konuştu.

“Bu Fethullahçı terör örgütüne yaptıramadıklarını, PKK’ye yaptırıyorlar” diyen Deniz, konuşmasına şöyle devam etti: “Nöbeti bir başka hani terör örgütü olan PKK’ye devrettiler. Son iki gündür hanice, kalleşçe Fethullahçı terör örgütünün yaptığının bir benzerini yapmaya çalışıyorlar. Askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza saldırıyorlar. Ama bunlar burada dik durmanızdan çok rahatsızlar. Nasıl Fethullahçı terör örgütünün bu oyununu sizler bozduysanız, sizlerle beraber yine bozacağız. Gerekirse bu meydanlarda bu terör örgütü için de duracağız. Çünkü bu milletin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz bin yıldır Türküyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle bu coğrafyadayız.”

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Orman Parkta düzenlenen darbe karşıtı gösterler 27’ci gününde sona ererken, yaşlısı, genci, çocuğu, her kesimden insanın toplandığı gösteride, yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimi lanetlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alana girişlerde üst araması yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgiler seslendirildi. Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, Dik dur eğilme ümmet seninle’ sloganları attı.

Programda Kürtçe ve Türkçe Mevlut ve kaside okunurken, semazenlerin gösterisi ise halkın yoğun ilgisini çekti

Van

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbetinin, 27’nci gecesi olan final gecesi son buldu.

İlk günkü gibi meydanı ellerinde Türkiye ile Tevhid bayraklarıyla dolduran binlerce vatandaş, Beşyol Meydanı’nda attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

Programın final gecesinde bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Burayı dolduranlar dünyaya şu mesajı veriyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine özellikle de geleceğine hiçbir ihanet çetesi ters bakamaz ki bu da onun şahididir. Bu anlamda Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin inşallah. FETÖ, bunların ağabeyi olan Amerika ve İsrail’e buradan diyoruz ki; çek o kirli ellerini bu ümmetin üzerinden. İslam şahlanıyor, Müslümanlar şahlanıyor inşallah.” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana insanlar üzerinde yanlış bir algının olduğunu belirten Özgökçe, bazı kişilerin FETÖ’cüleri Nur Talebesi olarak görmesini eleştirdi.

Özgökçe, “Risale-i Nur, Kur’an-ı Kerim’in bir tefsiridir. Bu yapı bir gün bile Nur Talebesi olmadı. Çünkü FETÖ’cüler teröristtir, onlara Nur Talebesi denilemez. İçimizde bazıları bilerek ve ya bilmeyerek bunları Nur Talebesi gibi gösteriyorlar, ama Vanlılar siz şahit olun bu şebeke ve başındaki Feto Netanyahu asla nur talebesi olmadı. Bu adam haindi hain gidecek inşallah.” diye konuştu.

“Bu 27 gecelik süreci hatıra edinelim”

Daha sonra konuşan Memur Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin ise “İçinde bulunduğumuz bu süreç gelecekte yine bu günleri hatırlatacak ama ne olursunuz bu 27 gecelik süreci hatıra edinelim. Bizden sonraki çocuklara bunu anımsatalım. Şu Okçular Tepesi’ndeki kardeşlerimizi görünce gerçekten gözyaşı dökmek elden değil ve bunu da son derece önemsiyorum. Bu meydanda bize ikramda bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bu günleri bir daha bize yaşatmasın ve bundan sonra birlik ve beraberliğimizi korusun.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde açılış konuşması Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptı. Çiftçi, bütün hainlere rağmen, PKK’sinden, FETÖ’süne ve DAEŞ’ine rağmen dimdik ayakta durduklarını ve meydanlarda olduklarını söyledi.

Daha sonra sahneye çıkan Eğitim-Bir-Sen Suruç İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, 6-7 Ekim Kobani olaylarını hatırlatarak halkın hiçbir zaman PKK ve FETÖ’ye teslim olmayacağını dile getirdi.

Ardından sahneye çıkan HÜDA PAR Suruç İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmazoğlu, 15 Temmuz’dan itibaren meydanlarda olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Yılmazoğlu, “Biz bir milletiz. Biz tankların üstüne çıkan bunu şehadetle, İslam aşkıyla yapılan bir milletiz. İlk günden itibaren alanlarda tekbirlerle, salavatlarla bulunduk. Nasıl ki Bedir’in aslanları Bedir kuyularında abdest alıp, Şehadete koştularsa, milletimizde süs havuzlarında abdest alarak tankların önüne çıktı. Bu toprakların kafirlerin eline geçmemesi için, bir daha İslam düşmanlarını sevindirmemek için, başkalarının ‘başkanım bizim çocuklardı’ dememeleri için meydanlara çıktı.” ifadelerini kullandı.

Bu topraklarda bir daha FETÖ ve PKK’nin hayat bulamayacağının altını çizen Yılmazoğlu, “Sizler sadece İslam için çıktınız meydanlara ve bizim şehitlerimiz sadece İslam için şehit oldular. Başka hiçbir şey için şehit olmadılar. Çünkü şehitlik İslami bir kavramdır. Şehit sadece İslam’da olan bir kavramdır. İlk günden bugüne kadar HÜDA PAR olarak alanlarda olduk ve sizinle birlikte hak üzerine ölüme gideceğiz. Bir daha bu topraklarda FETÖ’suymuş, PKK’lısıymış ve diğer terör odaklarıymış burada hayat bulamayacaklardır. Eğer birlik olursak Allah’ın izniyle hiç kimse bir şey yapamaz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55