,
  • BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Darbe girişiminde tankın önüne yatan Doğan’dan ailelere destek

Darbe girişiminde tankın önüne yatan Doğan’dan ailelere destek
Ailelere destek ziyaretinde bulunanlardan biri de darbe girişiminde tankın önüne yatan Metin Doğan oldu. Metin Doğan, "Ben 15 Temmuz'da insanlar ölmesin diye o tankın önüne yattım, bugün yine bunun için buradayım." dedi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri sürerken, toplumun çeşitli kesimlerinden yapılan destek ziyaretleri artarak devam ediyor.

Dağa kaçırılan çocukların aileleri tarafından başlatılan eyleme destek amaçlı katılan 15 Temmuz darbe girişiminde tankın önüne yatarak adeta direnişin sembolü haline gelen Metin Doğan, HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Ailelere destek olmak için İstanbul'dan geldiğini belirten Doğan, ailelerin yanlarında olduklarını vurguladı.

"Bunların hepsi yaşayan ölüler"

Annelerin acılarını paylaşmak için Diyarbakır'a geldiğini dile getiren Doğan, "Cumartesi günü bir annemizin burada bayıldığını gördüm, o an çok ağladım. Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça artar ya, ben de annelerimizin acılarını paylaşmaya geldim. Annelik içgüdüsü yaşama içgüdüsünden daha önce gelir. Bu annelerin yavrularını ellerinden alanlar, bu annelerin aynı zamanda yaşama içgüdülerini de aldılar. Bu direkt bir cinayet demektir. Çocukları ellerinden alındığı için bunların hepsi yaşayan ölüler. Tüm Müslümanlar kardeştir. Ben Türk evladıyım ama burada Kürd annelerin acılarını paylaşmak için geldim. Ben 15 Temmuz'da o tankın önüne neden yattıysam bugün de bunun için buradayım. İnsanlar ölmesin diye o gün yatmıştım. Çünkü bizler Müslümanız. Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek demektir. Bizim birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yoktur. Ama birlikte kazanacağımız bir sürü zaferlerimiz var. İstanbul'da çok sayıda kişinin buradaki annelere çok selamı var." dedi.

Oturma eylemi yapan ailelere bir destek de 15 Temmuz Derneği Kadın Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda 15 Temmuz şahidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın ablası Ayşe Arslantürk'ten geldi.

"Halk bu yaptıkları eylemle PKK'yi bitirecek"

Ailelere destek vermeye geldiklerini söyleyen Arslantürk, şunları söyledi: "15 Temmuz Derneği şehit aileleri olarak buraya destek vermeye geldik. Bir arada olmaya, acılarını, dertlerini paylaşmaya geldik. Biz de 15 Temmuz gecesi yakınlarımızı teröre kurban verdik. En iyi biz anlıyoruz onları. Biz hiç olmasa bir kabirleri var gidip ziyaret ediyoruz, bir Fatiha okuyoruz, biraz içimiz ferahlıyor. Ama bu kardeşlerimiz evlatlarının nerede olduklarını bilmiyor. Bir anne için en büyük acı evladının sağ mı ölü mü olduğunu bilmemektir. Her geçen gencin arkasından bakıyorduk, oğlum bu mudur diye. 15 Temmuz gecesinde halk nasıl o tankların önünde darbeye karşı durduysa yine halk bu yaptıkları eylemle PKK'yi bitirecek. Biz de yanlarındayız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55