,
  • BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Danimarka, sığınmacıların ziynetlerini satma yasasını onayladı

Danimarka, sığınmacıların ziynetlerini satma yasasını onayladı
Danimarka, Sığınmacıların ülkede kalış masraflarını karşılamak amacıyla mücevher, ve değerli eşyalarını açık arttırmayla satması yönündeki yasayı onayladı.

Danimarka parlamentosu, iktidardaki merkez sağ Danimarka Liberal Partisi (Venstre) tarafından hazırlanan ve Danimarka Halk Partisi'nin (DDP) de destek verdiği tasarıyı ocak ayının sonunda onaylamıştı.

Yasaya göre, sığınmacıların 10 bin krondan (4 bin 400 lira) fazla nakit parasına el konulması ve toplam değeri 10 bin kronu geçen mücevher, saat, bilgisayar ve telefon gibi eşyalara da el konması öngörülüyordu.

Danimarka hükümeti, Nazi Almanyası toplama kamplarındaki uygulamalarla benzerlik taşıyan bu tasarıyı onaylandığı için ciddi tepki çekmiş ancak yasanın sığınmacıların kalış masraflarını karşılamak için gerekli olduğunu ve ayrımcılık içermediğini savunmuştu.

'MÜCEVHER YASASI'

Metroexpress'e konuşan Danimarka Ulusal Polisi, ‘mücevher yasası' olarak da bilinen uygulama kapsamında kiimsenin parasına ya da değerli eşyasına el konmadığını belirtti.

Yasanın meclisten geçmesini değerlendiren solcu Kırmızı-Yeşil İşbirliği'nden Johanne Schmidt-Nielsen, yaşananların mesaj gönderme amacı taşıdığını savunarak, "Uyum Bakanlığı ve hükümet yaşananlardan oldukça tatmin olmuş durumda çünkü ana hedefleri, Danimarka'nın sığınamcılar için o kadar da iyi bir yer olmadığını tüm dünyaya göstermek değil miydi" yorumunda bulundu.

HEDEF, ÜLKEYE GELEN SIĞINMACI SAYISINI DÜŞÜRMEK

Pazarlama uzmanı Micheal Ulveman da kimsenin eşyasına el konmamasının uluslarası tepkiye yönelik çekinceden kaynaklandığını belirterek, "En çok zarar verecek olan şey, uluslarası medyanın Danimarka hükümetinin sığınmacıların eşyalarını eşelediğini ve para karşılığı sattığını söylemesi olurdu" dedi. Bunun halka iletişim konusunda bir kabus olacağının altını çizen Ulveman, Danimarka'nın asıl hedefinin ülkeye gelen sığınmacıların sayısını düşürmek olduğunu ifade etti.

Danimarka'nın sığınmacıların değerli eşyalarına ve nakit parasına el koyma kararı, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslarası medya tarafından da eleştirilmişti. Hükümet ise bu yasanın, devlet yardımından yararlanmak için bazı eşyalarını satmak zorunda kalan Danimarkalılarla, ülkeye gelen sığınmacıları aynı kefede değerlendirdiğini savunmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55