,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen Gaziantep'te

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen  Gaziantep'te
Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Danimarka Savunma Bakanı Peter Christensen ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Suriyeli mülteciler konusunda yapılan çalışmaları yerinde görmek için Gaziantep'e geldiklerini ifade eden Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen’i Fatma Şahin karşıladı. Jensen, dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıyı kınadığını ve Türkiye halkının acısını paylaştığını söyledi.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmalarını ve onların entegrasyonunu yakından görme imkânı bulduklarını dile getiren Jensen, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına değinerek,  “İstanbul saldırısına değinmem gerekirse bu korkunç saldırıyı kınıyoruz. Sizin acınızı da paylaşıyoruz. Bu saldırıda masum insanlar öldürüldü ve yaralandı. Bu korkunç ve acımasız saldırı dolayısıyla da maalesef aileler parçalandı. Dolayısıyla ben bu konudaki üzüntülerimi belirtmek istiyorum.” dedi.

Jensen, “Danimarka hem IŞİD’e karşı yürütülen mücadele hem de genel olarak dünya çevresinde terörizme karşı yürütülen mücadelede diğer ülkelerle birlikte hareket etmektedir. Danimarka’nın başarı kazandığı bir alan genç insanların radikal örgütlere yönelmesini engelleme yönündeki çabalarıdır. Bu konuda da güçlü şehirler ağı çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir. Buna bazen Amerikan şehirleri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Paris, Berlin gibi şehirler ve Ortadoğu’daki bazı şehirler bu şebekeye üyedir. Bu şehirler bir araya gelip güçlerini birleştirip, genç insanların radikal örgütlere yönelmesini önlemek için bu konudaki deneyimlerinin ve bilgilerini paylaşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İslam dünyası için önemli olan bir ayda masum insanlara yönelik saldırının bütün Türkiye’yi derinden yaraladığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin iseterörün dili, dini, ırkı ve bölgesinin olmadığını vurguladı.

Şahin, “Özellikle terör saldırılarının artık dili, dini, ırkı, bölgesi olmadığını ve terörle mücadelede yeni bir dünya düzenine geçilmesi gerektiği gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Özellikle metropollerde olan bu terör saldırılarında bütün ülkelerin işbirliği yapması ve terörizmle mücadelede ortak bir mücadele alanını hızlı bir şekilde oluşturmak gerekiyor. Maalesef yıllardır bunu bir türlü başaramadık. Modern dünya, teknolojiyi en sonuna kadar kullanan dünya ortak terör tanımında bile birleşemiyor. Birinin terör dediğine öbürü özgürlük savaşçısı diyor. Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü diye bir tanımlamada bile birleşemezsek işte bugün gördüğünüz katliamlarda masum insanlar yok oluyor ve biran önce çocuklarımızın geleceği için bizim bu konuda bütün ülkelerin özellikle İskandinavya ülkeleri, Danimarka gibi insan hakları, demokrasi alanında çok yol katetmiş ülkelerin çok hızlı bir şekilde çok kuvvetli işbirliğine ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Şahin, Danimarka heyetine Suriyeli sığınmacılar noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. (İLKHA) 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55