,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

D.Bakır'da Cuma hutbesinde çukur siyasetine tepki

D.Bakır'da Cuma hutbesinde çukur siyasetine tepki
Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, Cuma hutbesinde PKK’nin çukur siyasetine tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5.Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camii’sinde silah sesleri altında Cuma Namazı eda edildi.

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, Cuma hutbesinde PKK’nin çukur siyasetine tepki göstererek, hendek kazmanın mantıksal bir izahının olmadığını söyledi.

Toplumda oluşan sıkıntılara da değinen Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, bu sıkıntıları meydana getiren etkenin ameller olduğuna dikkat çekti.

“Bu yaşadığımız sıkıntılar kendi ellerimizle yaptıklarımızdır kardeşlerim”

Yağmur, “Yaşadığımız toplumda olan sıkıntıları ve ıstırapları iyi tahlil etmeliyiz. Yaşadığımız sıkıntıları ana membaının ne olduğunu zaman zaman zihnimizden geçiriyoruz. Yaşadığımız bölgede, ilde ve mahallede bu bela ve musibet ne için başımıza geldi? Neden huzurumuz kaçtı? Neden insanlar evini terk edip kaçıyorlar? Neden huzurumuz yok ve kendi evimizde rahat bir şekilde yatamıyoruz? Bu yaşadığımız sıkıntılar kendi ellerimizle yaptıklarımızdır kardeşlerim. Amellerimizin karşılığıdır. Yaptığımız kötü amellerin karşılığı olarak Allah bize bu sıkıntıları tattırıyor. Bir topluluk kendi üzerindeki durumu ve hal ve vaziyeti değiştirmediği müddetçe, giden yanlış düzene dur demediği müddetçe Allah onların üzerindeki musibeti, belayı def etmez.” dedi.

Toplumun kendini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Yağmur, insanlığın değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Bu sıkıntıların beri taraf olabilmesi için bizim değişmemiz lazım”

Yanlışın karşısında durmak gerektiğini dile getiren Yağmur, “İnsanlığın değişmesi lazım. Bu sıkıntıların bertaraf olabilmesi için bizim değişmemiz lazım. Yanlışa yanlış, doğruya doğru dememiz lazım. Yanlış nerden gelirse gelsin devletin en üst tepesinden bile gelirse yanlış diyebilme imanı, cesareti göstermemiz lazım. Yanlış hangi örgütten gelirse gelsin bir mümin olarak o yanlışa yanlış diyebilmemiz lazım. Siz kendinizi değiştirmediğiniz müddetçe, siz giden gidişata yanlış demediğiniz müddetçe bu sıkıntılar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlerim vallahi ve billahi şu hendek siyaseti yanlıştır”

PKK’nin çukur siyasetine de tepki gösteren Yağmur, “Kardeşlerim vallahi ve billahi şu hendek siyaseti yanlıştır. Bir Müslüman, Diyarbakırlı olarak bunun mantıksal izah yönü var mıdır? Müslümanın kendine, özüne dönmesi lazım. Yoksa Allah’ın gazabı bütün toplumu yok edecektir.” diye belirtti.

“Gençlerimizi Hristiyanlaştırma hareketinde bulunan insanlar vardır”

Son günlerde bölgede artan misyonerlik faaliyetlerine de değinen Yağmur şöyle devam etti: “Uzak ülkelerden buraya gelerek sokaklarda ve caddelerde böyle hareketlerde bulunanları gördüğünüz an devletin gerekli kurumlarına teslim ediniz. İnsanları, imani noktada zayıf görerek, kandırarak bir yerlere çekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim.” 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55