,
  • BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP Lideri Bahçeli'nin af tepkisi, Danıştay'ın "öğrenci andı" gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP Lideri Bahçeli'nin af tepkisi, Danıştay'ın "öğrenci andı" gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Devlet Bahçeli'nin yatığı açıklamalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır. Ortada ya yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var."

Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararı

Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararıyla ilgili de konuşan Kalın, "Milli kimliğin en geniş ve kuşatıcı şekilde ifade edilmesi gayet doğaldır. O gerekçeler ortadan kalkmış değil. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Yeni siyasi polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz." dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti

2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Konsolosuna girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürdüğü açıklanan Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine ilişkin de konuşan Kalın, "Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapılacak. Gerekli inceleme yapılıp savcılıkla paylaşılacak. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Suudi Arabistan bizim için kardeş ülke." ifadelerini kullandı.

ABD yaptırımları

ABD'nin yaptırımları hakkında da konuşan Kalın, "Beklentimiz yaptırımların en kısa sürede kaldırılmasıdır. ABD'nin en kısa sürede adım atmasını bekliyoruz.  Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır." şeklinde konuştu.

CHP'nin İş Bankası hisseleri

Kalın CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili de şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız önemli bir tartışma başlattı. Bunun hukuki boyutu var. Siyasi tarafları olacak. Adım adım görelim bu tartışma nasıl derinleşecek.  Ortada açık olan bir şey varsa o da bir siyasi partinin bu şekilde bir şirket ortağı olması ya da böyle bir yönetim yapısı içinde bulunmasının aslında Siyasi Partiler Kanunu ve pratiği açısından uygun olmadığı şeklinde." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55