,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

"Cumhurbaşkanı 'zindanda mağdurlar var' dedi ama hâlâ gereği yapılmadı"

"Cumhurbaşkanı 'zindanda mağdurlar var' dedi ama hâlâ gereği yapılmadı"
28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü yetkilileri, Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmede yapıp destek talebinde bulunmak üzere sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürüyor.

​28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suçsuz yere 10-15 yıl hapislerde çürüyen vatandaşlarımız var. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık” demesine rağmen hâlen gereğinin yapılmadığını belirtti.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü yetkilileri, Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmede yapıp destek talebinde bulunmak üzere sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerini sürdürüyor. 

Son olarak Kuran Ashabı Derneği Başkanı Yusuf Akkoyun’u ziyaret eden İnisiyatif yetkilileri, Yusufi mahkumların özgürlüğe kavuşturulması için sürdürdükleri çalışmalar hakkında dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörü Orhan Erkuş, İslami faaliyetlerinden dolayı yıllardır cezaevinde yatan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas tutuklularına dikkat çekti.

"Suçsuz yere 10-15 yıl hapislerde çürüyen vatandaşlarımız var"

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine atıldığını ifade eden Erkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suçsuz yere 10-15 yıl hapislerde çürüyen vatandaşlarımız var. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık” şeklindeki beyanatına dikkat çekti.

Cezaevinde yatan yaklaşık 600 Yusufi mahkum için hala hiçbir adım atılmamış olmasını eleştiren Erkuş, “Cumhurbaşkanının da dediği gibi 10-15 hatta 20-25 yıldır, çeyrek asırdır zindanda olanlar var. Cumhurbaşkanının bu açıklamasının üzerinden uzun süre geçmesine rağmen halen gereğinin yapılmaması vicdanları yaralıyor. Biz korkuyoruz ki bu gayretullaha dokunur.”diyerek yetkilileri uyardı.

"FETÖ'cü hakimler tarafından verilen kararlar gözden geçirilmeli"

Hükümet yetkililerine Yusufi mahkumlar konusunda çalışma yapılması çağrısında bulunan Erkuş, “Adalet kainatın ruhudur, adalet mülkün temelidir. Adalet Bakanına ve İçişleri Bakanına sesleniyoruz ve diyoruz ki artık bu zulüm yeter. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubu açığa alındı, bu hakimlerce verilen kararların gözden geçirilmesi gerekmez mi? Artık bu mağduriyetleri görün. Yusufî mahkumlarla birlikte anneleri ve çocuklarının çektikleri bir an önce görün. Yusufîler için af değil adalet istiyoruz.” diye konuştu.

Kuran Ashabı Derneği Başkanı Yusuf Akkoyun da 28 Şubat sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. Adaletin tecelli etmesi gerektiğini ifade eden Kuran Ashabı Derneği Başkanı Yusuf Akkoyun, İnisiyatifin bu konudaki çalışmalarını desteklediklerini belirttiler.

Ziyaret sonunda 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi’nin hazırlamış olduğu mağdur edilmiş cemaat, grup, vakıf ve şahısların yer aldığı bir rapor Kuran Ashabı Derneği başkanına incelemeleri için sunuldu. (İLKHA)

Siirt'te PKK'ye operasyon

Siirt'te PKK'ye operasyon

Siirt'te PKK'ye operasyon

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55