,
  • BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Milletimizin kandırılmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Milletimizin kandırılmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, özel bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Ramazan ayı boyunca her hafta başka bir ilde iftar sevincine ortak olduğunu söyleyen Oktay, "Rahmet ve ecir kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her birinize en kalbi selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş vesilesi olan Ramazan-ı Şerif’in son günlerindeyiz.

Dün, ilahi bir lütuf olan Kadir Gecesini ihya ettik ve Ramazan Bayramına yaklaştık.

Rabbim bu mübarek ayda inşallah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri ve hayır hasenatı kabul eylesin.

Ramazan boyunca her hafta bir başka ilimizde iftar sevincine vasıl olduk. Bugün de milli mücadelenin ve istiklalin sembol şehri Gaziantep’teyiz.

Sofranızı paylaştınız. Burada muhabbetin lezzetine ortak olmaktan bahtiyarlık duyuyorum.' dedi.

Gaziantep'in her yönüyle destan, bağı bostanı gülistan, insanının candan olduğunu ifade eden Oktay,

"Evliya Çelebi seyahatnamesinde Gaziantep için 'Şehr-i Ayıntab-ı Cihan' yani 'dünyanın göz bebeği' ifadesini kullanıyor. 'Bu kenti anlatmaya ne dil, ne de kalem yeter' diyor. Gerçekten de Gaziantep’i ne kadar anlatırsak anlatalım, bu güzel şehrimizin atmosferini ne kadar yaşarsak yaşayalım yetmez; Gaziantep’e doyamayız.

Doğasının yeşilini mi fıstığının yeşili ve lezzetini mi anlatalım.

Çağlar boyunca doğuyla batının geçiş noktası olmuş kadim sokaklarını, ticaret kervanlarını ağırlamış hanlarını, hamamlarını, kastellerini mi anlatalım.

Tarihinden mi kültüründen mi vatanperverliğinden mi başlayalım.

Molla Mehmet’i, Şehit Kamil’i, Şahin Bey’i, Özdemir ve Albay İrfan beyleri; bu gazi şehrin binlerce kahramanından hangi birini analım.

Burası Milli Mücadele’nin en önemli safhalarından birinin, şanı büyük Antep savunmasının destanlaştığı yerdir. Memleket kadar büyük yumruklarıyla Antep’in savunmasında yer alan tüm kahramanları rahmetle yâd ediyorum." ifadelerini kullandı.

Oktay, "Bu toprakları bin yıldır kanlarıyla yoğurarak yurt kılan ecdadımızın emanetine sıkıca sarılıyor; güçlü Türkiye vizyonumuza hep birlikte sahip çıkıyoruz.

Bir taraftan ülkemizin dört bir yanında mega eserleri,köprüler, barajlar, yollar, havalimanları ve hastaneleri birer birer hizmete açıyor, bir taraftan sınırlarımızda istikrarın sağlanması için hem sahada hem masada gayret sarfediyoruz.

81 ilimizin tamamında yatırımlar durmaksızın yükseliyor.

Gaziantep, potansiyeli ve üretkenliğiyle kalkınma hamlemizden en çok istifade eden illerimizin başında geliyor.

Yüz yıl önce şanlı bir direnişle destan yazan Gaziantep, bugün de başta sanayisiyle, tarımıyla, üretimiyle tarih yazmaya devam ediyor.

İstiklale olan bağlılığıyla o dönem milletimize umut aşıladığı gibi, bugün de gönül belediyeciliğiyle ve mazlumlara sahip çıkarak herkese örnek oluyor.

Gaziantep’e adım attığımız ilk andan itibaren millete hizmet aşkının yansımalarını görüyoruz.

Bizleri tüm ilçeleriyle arı gibi çalışan, değer üreten, gittikçe markalaşan bir Gaziantep karşılıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz Aralık ayında Gaziantep’te toplam yatırım bedeli 15 milyar lirayı bulan 300 yeni fabrikanın açılışını gerçekleştirmişti.

Gaziantep’e söz verdiğimiz 6 millet bahçesinden 4’ünü bitirip bu güzel şehrimize kazandırdık. Eski stat yerine yapılan millet bahçemizin inşası hızla sürüyor.

TOKİ eliyle Gaziantep’te adeta şehir içinde şehirler kurduk; 5 binden fazla konutun yapımı devam ediyor.

En çok beklenen projelerden biri Gaziray’da sona yaklaştık, inşallah önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacak.

Son 20 yılda yaptığımız sulama tesisleriyle şehrimizdeki 200 bin dekardan fazla zirai araziyi sulamaya açtık, İnşaat safhasındaki 8 yeni sulama tesisiyle bu sayıyı 300 bin dekarın üzerine çıkaracak Gaziantep’in bereketine bereket katacağız.

Gaziantep şehir hastanesinin inşaatı hızla sürüyor, önümüzdeki yıl gurur vesilesi bir şehir hastanemizi daha ülkemize kazandırmış olacağız." şeklinde konuştu.

İnsanı merkeze alan bir anlayışla çalışan ve Gaziantep ile birlikte Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için çaba gösteren herkese teşekkür eden Oktay, şunları söyledi:

"Gastronomi turizmiyle, sanayisi, tarımı, üniversiteleri ve altyapısıyla Gaziantep markasının daha da yükseleceğine inanıyorum.

Gaziantep böyle aşkla koştukça, birliğini beraberliğini korudukça bu milletin şahlanışını, hiç kimse engelleyemeyecektir."

Konuşmasının devamında muhalefet partilerini eleştiren Oktay, "Biz, Türkiye’yi tüm illeri ve ilçeleriyle geliştirmenin, kalkındırmanın mücadelesini veriyoruz.

Muhalefet ise bir yalan perdesiyle tüm icraatlarımızın üstünü örtme yönünde beyhude bir çaba içerisindedir.

CHP’si, HDP’si, İYİ Partisi her gün bir başka senaryo ile bir başka tiyatroyu gündem sahnesinde sergilemektedir.

Artık bu senaryoları yuvarlak masa etrafında toplandıkları o suni toplantılarda mı yazıyorlar, gizli ortaklarından mı sipariş ediyorlar, rüyalarında mı görüyorlar bilemeyiz.

Ama şunu biliyoruz ki milletimiz bu oyunlara gelmez.

İşte Enerji Bakanlığımız açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun evini ziyaret edip, elektriği kesik diye lanse ettiği vatandaşın aslında elektriğinin kesik olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ısrarla teröristlere maaş bağladığını reddediyordu.

Gördünüz PKK’nın dağ kadrosundan eli kanlı teröristi getirip Belediye’de işe sokmuşlar.

Muhalefetin kendi söylediği yalanına inanan patolojik hali, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'mitomani' hastalıklarının gittikçe nüksettiğini gösteriyor.

Şifayı mübarek Ramazan vesilesiyle doğrulukta bulmalarını diliyorum.

Yüzyıllardır ticarette güvenin, sosyal hayatta eminliğin ve dik duruşun simgesi olmuş Gaziantep’ten kendilerine çağrıda bulunuyorum;

artık sahtelikten kurtulup, milletin gerçeklerini kabul edin.

Anadolu’nun irfanını, insanımızın ferasetini hafife almayın.

Cumhurbaşkanımıza 3-5 kendini bilmezin savurduğu tehditler ve çırpınışlar; kendilerini bekleyen siyasi hezimetin farkında oldukları içindir.

Milletin iradesiyle seçtiği, dünya mazlumlarının umudu olan Cumhurbaşkanımızı kimse hadsiz şekilde diline dolayamaz, adını ağzına alamaz.

Bu hadsizliği de kesinlikle sineye çekmiyoruz.

Türkiye bir hukuk devletidir ve bağımsız yargının verdiği hükümlere içeriden, dışarıdan herkes ve her kurum saygı duymak zorundadır.

Biz milletimizin değerlerinin hiçe sayılmasına ve kandırılmasına asla müsamaha göstermedik, göstermeyiz." diye konuştu.

Ramazan ayının önemine değinen Oktay, "Ramazan kalplerimizi arındırdığımız, oruçla sabrı hatırladığımız,  on bir ayın sultanı kutlu bir aydır.

Sabretmenin, affetmenin, paylaşmanın ve yardım etmenin değerini bir kez daha anladığımız mübarek Ramazan ayını en hayırlı şekilde tamamlayarak Ramazan Bayramı’na ulaşmayı diliyorum." temennisinde bulundu.

Programa, milletvekilleri, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55