,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Cumhurbaşkanı: Türkiye’yi laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir

Cumhurbaşkanı: Türkiye’yi laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’yi artık bu yaşam tarzı, laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir. İnşallah 31 Mart seçimleri, bu bakımdan da tarihi bir değişime, dönüşüme hizmet edecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti Edirne mitingine katıldı. Selimiye Meydanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Erdoğan, Edirne’ye ibretle bakanların, milletin tarihi serüvenini bu şehirden okuyabileceğini söyledi. Türbeleri, şehitlikleri, köprüleri ve minareleriyle milletin şanlı tarihine ayna tutan Edirne’nin, milletin gözbebeği ve iftihar tablosu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde “tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi” diyerek Edirne’nin önünde yeni bir ufuk açacaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Edirne, bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur, zilletinden inşallah kurtulacaktır diye inanıyorum. Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne’nin sırtından inmeyenlerin sonu 31 Mart’ta geliyor.” diye konuştu.

Edirne’de gerçekleştirilen yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 80 iliyle birlikte Edirne’yi de kalkındırmak, büyütmek, güçlendirmek için gece gündüz çalıştıklarını, son 17 yılda Edirne’ye 15 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde, 889 adet yeni dersliği, bu yıl itibariyle yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 064 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuklarını, şehre spor salonları, yüzme havuzları, güreş alanları ve gençlik merkezleri yaptıklarını aktardı.

Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 757 milyon lira tutarında kaynak aktardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdiklerini, 153 tarihî eseri restore ettiklerini, 70 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 259 kilometreye çıkardıklarını, dokuzu hastane olmak üzere 29 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin yedi ilçesine doğal gaz getirdiklerini, Edirneli çiftçilere 2,6 milyar lira tarımsal destek verdiklerini ve şehrin içme suyu problemini çözdüklerini sözlerine ekledi.

İpek Demiryolu güzergâhının Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin inşası için bu yıl gerekli adımları atacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını vurgulayarak, “Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak” dedi.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan bu yana 25 yıldır farklı görevleri vesilesiyle milletin hizmetinde, her gün, her saat göz önünde olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediye başkanlığına aday olduğum günleri hatırlıyorum, bizim için ne dediler, neler neler… Başbakanlık görevine geldim, yine aynı teraneler. Cumhurbaşkanı olduğumda bile, tahammülsüzlüklerini arada da sürdürdüler. Hepsi de yalan, hepsi de iftira, hepsi de maksatlı olan bu iddiaları boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ettik.” ifadelerine yer verdi.

“Bizi karalayanlar, aslında söylediklerinin doğru olmadığını gayet iyi biliyorlardı. Onların asıl derdi, yıllardır ellerinde tuttukları gücü, imkânı, imtiyazı koruyabilmekti.” diye ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP iktidarları döneminde şehirlerin çöpten, çukurdan, çamurdan geçilmediğini söyledi.

“Bu ülke, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan kültüre, sosyal güvenlikten sosyal yardımlara kadar her alanda geri kalmıştı, inanın umurlarında değildi. Türkiye uluslararası alanda sürekli mevzi kaybediyordu, inanın umurlarında değildi. Onların tek derdi, kendi çıkarlarını koruyabilmekti. Milletimizin diğer haklarıyla birlikte inanç ve ibadet hakkını savunduğumuzu gayet iyi bildikleri halde, laiklik feveranıyla işi tersine çevirmeye çalışmalarının sebebi de buydu.” 

 “Bu ülke, tüm renkleriyle, tüm zenginlikleriyle, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkede herkesin, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla, dilediği gibi inanabildiğinin, dilediği gibi yaşayabildiğinin, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebildiğinin altını çizdi.

"Türkiye’yi laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir"

Türkiye’de diğerlerinin hakkına, hukukuna, devletin bütünlüğüne, milletin birlik-beraberliğine saygılı olma dışında hiçbir sınırlamanın olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi artık bu yaşam tarzı, laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir. İnşallah 31 Mart seçimleri, belediye hizmetleriyle birlikte, bu bakımdan da tarihi bir değişime, dönüşüme hizmet edecektir” dedi.

Konuşmasının sonunda, vatandaşlarla birlikte “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” vurgusunda bulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilkelere sahip çıkıldığında hiç kimsenin bu milleti çökertemeyeceğini belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55