,
  • BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdeolojik sebeplerle milletimize yeni bedeller ödetilmesine müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdeolojik sebeplerle milletimize yeni bedeller ödetilmesine müsaade etmeyeceğiz
Bu ülkenin yeni acılara tahammülü kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de ideolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelemelerde bulunmak ve çalışmaları yerinde görmek üzere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı ile birlikte gittiği Kahramanmaraş Elbistan’da basın mensuplarına açıklamada bulundu.

6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden ikincisinin merkez üssünün Elbistan olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı gün içinde dokuz saat arayla yaşanan bu depremler, maalesef, ilçemizde çok ağır tahribata yol açtı. İlk depremi az veya ağır hasarla atlatan binalarımızın neredeyse tamamı, ikinci depremde enkaza döndü. Bilim insanları, maruz kaldığımız afeti, ‘istisnai bir tabiat hadisesi’ olarak tanımlıyor." şeklinde konuştu.

Her biri neredeyse ayrı bir deprem yıkıcılığında olan artçı sarsıntıların, hâlen devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen hafta Hatay’da yaşanan sarsıntıların ardından, dün de Malatya’da benzer bir durumla karşılaştık. Ne yazık ki bu sarsıntılarda da yıkımlar yaşadık, can kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. Hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğinin altını buradan tekrar çizmek istiyorum. Depremin vurduğu tüm il ve ilçelerdeki vatandaşlarımızdan, bu konuda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

"Kentsel dönüşüm projelerimizin ne kadar vazgeçilmez olduğunu hep beraber tecrübe ettik"

Deprem tehdidi altındaki şehirlerin tamamında, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, binaların yıkıldığı ve insanların altında kaldığı dönemi sona erdirmek için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: "Yaşadığımız bu büyük felaketin, deprem gerçeğini herkese, hepimize tekrar hatırlattığına inanıyorum. Özellikle kentsel dönüşüm projelerimizin, ülkemiz açısından ne kadar vazgeçilmez olduğunu hep beraber tecrübe ettik Artık her kim, zehirli diliyle veya insanlarımızı tahrik etmek suretiyle bu işleri engellemeye kalkarsa, doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlemiş olacaktır."

Bu ülkenin yeni acılara tahammülü kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de ideolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz. İnşallah deprem bölgemizi tüm illeri, ilçeleri, köyleriyle ayağa kaldırırken, ülkemizin diğer bölgelerindeki aynı tehditle yaşayan yerlerimizi de süratle dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55