,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin açıklama
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin, "Darbenin her türlüsüne karşıyız. Askerin devreye girmek suretiyle burada bir darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Selimiye Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ermenistan'da darbe girişiminin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Biz biliyorsunuz darbenin her türlüsüne karşıyız. Burada açıkça söylemem lazım, askerin devreye girmek suretiyle burada bir darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse bu yönetim değişikliğini Ermenistan halkı yapar. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı getirecek konuma gelmiştir. Ama olay darbe olunca darbeye bakışımız farklıdır." dedi.

Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında ne gibi önlemler alınacağına ilişkin bir soruya Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bilim Kurulumuzun çalışmaları pazartesi kabinenin önüne gelecek. Müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerde ne denli olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, burada özellikle lokantalarla kafeteryalarla ilgili otellerle ilgili ne gibi adımlar atarız, bütün bunların kararını pazartesi kabine toplantısında alacak ve yapacağım açıklamada tüm halkıma ifade edeceğim."

Erdoğan, Kanal İstanbul projesine tartışmalarının hatırlatılması üzerine, şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının her türlü adımı atmış olduğunu belirtti.

"Bu, benim 'çılgın proje' diye ifade ettiğim bir projedir." diyen Erdoğan,  "Projemiz alternatifleriyle hazırdır. Ne ana muhalefet anlar ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar. Bu projeyi biz Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak süreciyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi hayran hayran izleyecek." değerlendirmesinde bulundu

Erdoğan, "İstanbul, şu anda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? Yok. Attıkları bir adım var mı? Yok. Şimdi İstanbul'da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? Bu çöpler neden temizlenmiyor? İstanbul halkı yeniden eski Türkiye özlemine mi dönecek?" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55